ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Η 29χρονη που αποφάσισε να πεθάνει σε 25 μέρες!

10:01 μ.μ.

Πιθανόν στις μέρες μας, όπου η τεχνολογία, η επιστήμη και κυρίως η ιατρική έχουν εξελιχθεί, κάνοντας κυριολεκτικά θαύματα, να μην υπάρχει μεγαλύτερος φόβος και ταμπού από τον καρκίνο. Δυστυχώς, είναι μία κατάσταση που κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια έχει βιώσει, γιατί είναι παντού και χτυπάει ανελέητα, και είναι εκείνες οι στιγμές όπου ο ασθενής, καλείται να δείξει ψυχικό σθένος και θάρρος, και είτε να πολεμήσει όσο περισσότερο μπορεί, είτε απογοητευμένος να παραδοθεί και τελικά να «φύγει».
Η Brittany Maynard είναι μία γυναίκα 29 ετών, η οποία, όπως δυστυχώς και πολλοί άλλοι νέοι άνθρωποι, πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο στο κεφάλι την 1η Ιανουαρίου, του 2014, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με το σύζυγό της, τον οποίο είχε παντρευτεί λίγο καιρό πριν. Η νεαρή γυναίκα λοιπόν, έπειτα από ανεξήγητους πονοκεφάλους, διαγνώσθηκε με αστροκύτωμα δευτέρου βαθμού, έναν επιθετικό καρκίνο του εγκεφάλου, που θα της επέτρεπε να ζήσει το πολύ 10 χρόνια ακόμα. «Όταν είσαι 29 και σου λένε ότι έχεις άλλα 10 χρόνια ζωής, είναι σαν να σου λένε ότι θα πεθάνεις αύριο», εξομολογείται η ίδια.
Δυστυχώς λίγο καιρό μετά, και παρόλο που η Brittany υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ο καρκίνος έγινε ακόμη πιο επιθετικός, έκανε μετάσταση με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, τον πιο θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου. Αφού λοιπόν της δόθηκαν το πολύ 14,6 μήνες ζωής, και οι γιατροί της εξήγησαν ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος, εκείνη πήρε την μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της, οικειοθελώς.
Μιας και η Brittany ζει στην Καλιφόρνια, όπου δεν επιτρέπεται η οικειοθελής αυτοκτοτονία, αποφάσισε να αλλάξει πολιτεία και να μεταφέρει τα δικαιώματά της, στο Oregon όπου είναι μία από τις τέσσερις Πολιτείες, που επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Όπως λέει και η ίδια, έχει αποφασίσει να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου, μιας και θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της στις 30 Οκτωβρίου, και να φύγει σε ένα κρεβάτι, ήρεμη, έχοντας στο πλευρό της τους ανθρώπους που αγαπάει.
Δείτε το Βίντεο:

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ