ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ: Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ!

12:41 π.μ.
eik Μαγεία ομοιωμάτων 009
Μέσα από τα μοναδικά έργα του καλλιτέχνη Ron Mueck ερχόμαστε σε επαφή με μια άλλη διάσταση την ανθρώπινης υπόστασης, χωρίς επιπρόσθετα νοήματα, μόνο ο άνθρωπος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του και σε διαφορετικές κλίμακες, αυξομειώνοντας παράλληλα την επίδραση, την επικοινωνία με το κοινό.


Επισκέπτες παρατηρούν το γλυπτό με τίτλο «Spooning Couple" του γλύπτη Ron Mueck στο Μουσείο San Ildefonso στην Πόλη του Μεξικού (Reuters/Henry Romero)
Επισκέπτες παρατηρούν το γλυπτό με τίτλο «Spooning Couple” του γλύπτη Ron Mueck στο Μουσείο San Ildefonso στην Πόλη του Μεξικού (Reuters/Henry Romero)

Ο Ronald “Ron” Mueck (γεννημένος το 1958 στην Μελβούρνη) είναι ένας Αυστραλός γλύπτης, υπέρμαχος της τέχνης του υπερρεαλισμού (Hyper Realist Art) που εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Γυναίκα με τα ψώνια», ένα γλυπτό του Ron Mueck εκτίθενται στο Fondation Cartier pour l'art contemporain στο Παρίσι , 2013. (Thomas Coex/AFP/Getty Images)
“Γυναίκα με τα ψώνια», ένα γλυπτό του Ron Mueck εκτίθενται στο Fondation Cartier pour l’art contemporain στο Παρίσι , 2013. (Thomas Coex/AFP/Getty Images)


"Γυναίκα με τα ψώνια», ένα γλυπτό του Ron Mueck εκτίθενται στο Fondation Cartier pour l'art contemporain στο Παρίσι , 2013. (AP Photo/Francois Mori)
“Γυναίκα με τα ψώνια», ένα γλυπτό του Ron Mueck εκτίθενται στο Fondation Cartier pour l’art contemporain στο Παρίσι , 2013. (AP Photo/Francois Mori)
Ο υπερρεαλισμός όπως αντιλαμβανόμαστε από την ρίζα της λέξης είναι ένα είδος ζωγραφικής και γλυπτικής που μοιάζει με φωτογραφία υψηλής ανάλυσης. Δηλαδή η έκθεση των μικρών λεπτομερειών σε μεγέθυνση με τρόπο που να γεννιούνται καινούργια συναισθήματα και νοήματα γύρω από το αντικείμενο του έργου.

Με τίτλο «In Bed" από τον Ron Mueck, στο Μουσείο San Ildefonso στην Πόλη του Μεξικού, 2011 (Ronaldo Schemidt / AFP / Getty Images)
Με τίτλο «In Bed” από τον Ron Mueck, στο Μουσείο San Ildefonso στην Πόλη του Μεξικού, 2011 (Ronaldo Schemidt / AFP / Getty Images)


"In Bed" κατά τη διάρκεια μιας προεπισκόπησης της έκθεσης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MARCO) στο Monterrey, 2011 (Reuters / Tomas Bravo)
“In Bed” κατά τη διάρκεια μιας προεπισκόπησης της έκθεσης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MARCO) στο Monterrey, 2011 (Reuters / Tomas Bravo)

Μέσα από μια πληθώρα εκθέσεων ο καλλιτέχνης προβάλει τα έργα του και ταξιδεύει τους επισκέπτες σε έναν άλλο κόσμο. Η μαγεία των ομοιωμάτων του Ron Mueck είναι ένα μοναδικό θέαμα στον κόσμο που θα ήθελε ο καθένας να δει από κοντά.

Ο επισκέπτης στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας βρίσκεται δίπλα στο έργο του Ron Mueck "Wild Man", 2006 (Jeff J Mitchell / Getty Images)
Ο επισκέπτης στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας βρίσκεται δίπλα στο έργο του Ron Mueck “Wild Man”, 2006 (Jeff J Mitchell / Getty Images)


Το γλυπτό με την ονομασία "Boy", με ύψος που φτάνει τα 5 μέτρα, 2000 (CC BY Tamaki Sono)
Το γλυπτό με την ονομασία “Boy”, με ύψος που φτάνει τα 5 μέτρα, 2000 (CC BY Tamaki Sono)


Ο επισκέπτης κοιτάζει ένα γλυπτό με τίτλο «Δύο γυναίκες» από τον καλλιτέχνη Ron Mueck στο Μουσείο του Μπρούκλιν, 2007 (Timothy A. Clary / AFP / Getty Images)
Ο επισκέπτης κοιτάζει ένα γλυπτό με τίτλο «Δύο γυναίκες» από τον καλλιτέχνη Ron Mueck στο Μουσείο του Μπρούκλιν, 2007 (Timothy A. Clary / AFP / Getty Images)


Το γλυπτό "Drift" από τον καλλιτέχνη Ron Mueck στο Fondation Cartier pour l'art contemporain, 2013 στο Παρίσι. (Thomas Coex / AFP / Getty Images)
Το γλυπτό “Drift” από τον καλλιτέχνη Ron Mueck στο Fondation Cartier pour l’art contemporain, 2013 στο Παρίσι. (Thomas Coex / AFP / Getty Images)



Αν σας άρεσε η δημοσίευση, πατήστε ένα από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ