ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΣΟΚ: Μέσα σε 30 χρόνια η Ευρώπη «έχασε» 421 εκατομμύρια πτηνά

5:44 μ.μ.
Τα τελευταία 30 χρόνια η Ευρώπη έχασε 421 εκατομμύρια πτηνά. Η σημερινή διαχείριση του περιβάλλοντος δεν δύναται να αποτρέψει την εκατόμβη πολλών ειδών τα οποία μέχρι πρόσφατα εθεωρούντο συχνά απαντώμενα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύει σήμερα το επιστημονικό περιοδικό Ecology Letters.

H ανησυχητική αυτή εξαφάνιση των πτηνών από την ευρωπαϊκή πανίδα έχει σχέση με τις σύγχρονες μεθόδους γεωργίας και την εξαφάνιση των βιοτόπων.
"Είναι μια προειδοποίηση που ισχύει για το σύνολο της πανίδας στην Ευρώπη. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε το περιβάλλον δεν είναι ανεκτός για τα πιο κοινά είδη της πανίδας μας", εξηγεί ο Ρίτσαρντ Γκρέγκορι, της Βασιλικής Εταιρίας για την Προστασία των Πτηνών, εκ των επικεφαλής της μελέτης.
Μείωση που φθάνει έως 90% καταγράφηκε στα ιδιαίτερα κοινά είδη πουλιών όπως η σταχτιά πέρδικα, ο κορυδαλλός, το σπουργίτι, το ψαρόνι.
Παράλληλα, ορισμένα σπάνια είδη είδαν κατά την ίδια περίοδο τον πληθυσμό τους να αυξάνεται, χάρη στη λήψη μέτρων προστασίας τους, σύμφωνα με τη μελέτη.
Οι επιστήμονες που συνέταξαν την έκθεση και συνιστούν την ταχεία εφαρμογή νέων γεωργικών σχημάτων και τη δημιουργία ζωνών πρασίνου στον αστικό ιστό, ανέλυσαν τα στοιχεία για 144 είδη πτηνών από 25 ευρωπαϊκές χώρες, τα περισσότερα από τα οποία συλλέχθηκαν από εθελοντές παρατηρητές.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ