ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ

5:55 μ.μ.

             ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΖΩΔΙΩΝ( Α'
ΜΕΡΟΣ)


         Πόσες φορές καταλαβαίνουμε το ζώδιο του άλλου μέσα από μια μονάχα του λέξη ή φράση...Δεν χρειάζεται να προχωρήσεις τη συζήτηση ή να τη συνεχίσεις αντίστοιχα, αν δεν πάρεις μια μικρή γεύση από κάποιες λέξεις "κλειδιά" τους. Όλα παίζονται στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα που θα ανταλλάξουν αυτές τις μικρές συλλαβές....γιατί όπως είναι γνωστό αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τις διαφορές....
          Ας δούμε αναλυτικά πως μας συστήνεται το κάθε ζώδιο;

  ΚΡΙΟΣ: Με κυβερνήτη το θεό του πολέμου και της δράσης, τον Άρη, θέλουν πάντα πρώτοι να απευθύνουν το λόγο τους, ώστε να κάνουν τον άλλον να ναι προσκολλημένο μαζί του. Καλός ρήτοτας, γι αυτό τα λόγια τους διακατέχονται από δυναμικότητα, αυταρχισμό και πειθώ..
Αντιπροσωπευτική του φράση...Εγώ είμαι. Δείγμα ότι είναι γεννημένος για ηγέτης και αφέντης..Μ αυτή την φράση επιθυμεί να ξετυλίγει όλες τις δεξιοτητές και ικανοτητές του...

  ΤΑΥΡΟΣ: Σύμβολο του ο ταύρος , το οποίο δηλώνει δυναμισμό και μαχητικότητα. Ο λόγος του σταθερός, ο οποίος διακατέχεται από ειλικρίνεια και ρεαλισμό..Βέβαια, με κυβερνήτη τη θεά Αφροδίτης, γίνονται αισθησιακοί και ερωτήλοι με το λόγο τους.
Αγαπημένη φράση τους: Εγώ έχω..   Άλλο ένα δείγμα  της χρηματικής ή υλιστικής τους φύση.. Μην ξαφνιαστείτε αν σας πει στην αρχή της γνωριμία σας....χμ έχω και κότερο πάμε μια βόλτα ή θα θέλα να πάμε στο τάδε εστιατόριο για φαγητό..


   ΔΙΔΥΜΟΣ: Ο Δίδυμος σφίζει από ζωντάνια και επικοινωνία, αφού ο κυβερνήτης του είναι ο Ερμής. Βέβαια. ο λόγος του είναι χαοτικός , χωρίς ίχνος συνοχής, γι αυτό μπερδεύουν το συνομιλητή τους. Στην αρχή θα τους συστηθεί με το Εγώ σκέφτομαι..χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι ποικίλει από ιδέες και από προτάσεις....Αυτό σημαίνει ότι δίνει το έναυσμα της έναρξη της συζητησής τους πετώντας το μπαλάκι στον  συνομιλητή του..." Να εγώ σκέφτομαι να πάμε να ακούσουμε αυτή τη ροκ μπάντα...πίνοντας καμιά μπυρίτσα κλπ... τι λέτε?" Αλλά μην απορήσετε αν στο ενδιάμεσο αραδιάσει αλλές σκέψεις του...


    ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Με κυβερνήτη τη Σελήνη, ο Καρκίνος μοιάζει με παλίρροια, που άλλοτε φουσκώνει και άλλοτε ηρεμεί, ανάλογα με τις φάσεις του φεγγαριού. Κυκλοθυμικός στην συζήτηση με τον άλλο... Μην στεναχωρεθείτε αν στη πορεία της συζήτησης κλειστεί στον εαυτό του... Είναι πραγματικά σαν το καβούρι...δυό βήματα μπροστά ...ένα πίσω. Τα λόγια του τυλιγμένα με συναίσθημα.
Αγαπημένη του φράση: Εγώ νιώθω... Δεν κρύβει τα συναισθηματά αρνητικά ή θετικά σε ότι έχει να κάνει απεναντί του.

     ΛΕΩΝ:  Το λιοντάρι μοιάζει με θηρίο ανήμερο, το όποιο νιώθεις ότι θα σε καταβροχθίσει ή θα σε απειλήσει σε περίπτωση που θα του αντισταθείς στη συζήτηση... Όμως, είναι και η άλλη πλευρά , η οποία είναι ότι  έχουν την αναγκή πέρα από τη "λεοντίσια "εμφάνιση , να τους θαυμάσεις και να τους χειροκροτήσεις με το λόγο τους. Ο λόγος τους βασιλικός, αρχοντικός , γεμάτος από γόητρο και δύναμη..Χαρακτηριστική τους φράση, Εγώ δηιουργώ.. και μόνο αύτο σε παραπέμπει ότι γεννήθηκε για να τον επιβραβέυεις για τα δημιουργηματά του. Εκείνος  με τη σειρά του θα συνεχίσει να σου επιδεικνύει τη μεγαλιοτητά του.

   ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Η υπομονή, η διακριτικότητα και η απλότητα είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τους Παρθένους. Ο λόγος τους καλά συνταγμένος , με ακέραιη δομή! όπως τέλεια και οργανωτική θέλουν τη ζωή τους , έτσι θέλουν και τη συζητησή τους.
Επιφωνήματα , συντακτικό χαίρουν άκρας υγείας γι αυτούς. Δε λείπει και η κριτική στον συνομιλητή τους, όπου έχουν την απαιτησή τους να χρησιμοποιούν ένα σαφή λεξιλόγιο..
Έντονη φράση τους Εγώ αναλύω και κρίνω απαραίτητο.......

 

     



................η συνέχεια σε λίγο κοντά σας..
 

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ