ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Διασώθηκε έπειτα από 66 μέρες στη θάλασσα (Vid)

6:16 μ.μ.
Η μάχη για τη ζωή, μετά την καταστροφή του σκάφους του.
Ένας Αμερικανός ιστιοπλόος διασώθηκε την Πέμπτη από ένα γερμανικό δεξαμενόπλοιο 200 μίλια από τις ακτές της Βόρειας Καρολίνας. Ο 37χρονος, Λουίς Τζόρνταν, περιπλανιόταν επί 66 μέρες στη θάλασσα και όπως μετέφερε στην οικογένειά του κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας το νερό της βροχής.

Ο Τζόρνταν είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος στις 29 Ιανουαρίου και μετά από δύο μήνες εντοπίστηκε πάνω στο κατεστραμμένο ιστιοπλοϊκό του από το υπό γερμανική σημαία δεξαμενόπλοιο Houston Express. Έπειτα διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Νόρφολκ της Βιρτζίνια.
Ο πατέρας του Αμερικανού ιστιοπλόου, Φρανκ Τζόρτναν, σε δηλώσεις του στο CNN είπε ότι δεν γνωρίζει πως καταστράφηκε το ιστιοπλοϊκό του γιου του αλλά και ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο Λούις: ''Γνώριζα ότι το σκάφος του ήταν καλό και αξιόπιστο. Ένιωθα ότι το σκάφος του θα τον κρατούσε στη ζωή, επομένως ανησυχούσα πολύ γιατί δεν είναι έμπειρος ιστιοπλόος".
Ο πατέρας του αποκάλυψε επίσης ότι ο 37χρονος είχε πάει για ψάρεμα αλλά δεν γνωρίζει γιατί είχε απομακρυνθεί τόσο πολύ, ενώ τόνισε ότι η θρησκευτική πίστη του γιου του και η "γερή σωματική του διάπλαση" τον κράτησαν στη ζωή:"Μου είπε στο τηλέφωνο ότι προσευχόταν συνέχεια, επομένως θεωρώ ότι αυτό τον συντηρούσε".



- See more at: 

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ