ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Για κάποιο λόγο ...

6:01 μ.μ.
Όταν συμβαίνουν άσχημα στη ζωή μας, οι έξω από το χορό- που πολλά τραγούδια λένε-, λένε επίσης ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Υπέρμαχος χρόνια αυτής της άποψης την ασπάστηκα από πολύ νωρίς. Σε βοηθάει να λες πάμε παρακάτω στο κάθε στραβό της ζωής. Είτε αυτό είναι σχέση, δουλειά, υγεία. 

Ο ασθενής που πιστεύει θα πει," με δοκιμάζει ο Κύριος ", και 'κει είναι που η πίστη δυναμώνει.
Ο χωρισμένος θα πιστέψει πως τελικά θα βρει κάτι καλύτερο στην επόμενη γωνία.
Ο απολυμένος ή αυτός που παραιτείται θα πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του και τελικά θα βρει το ιδανικό για 'κείνον περιβάλλον.Αυτός ο άγνωστος συνήθως στο παρόν λόγος, δίνει την ταυτότητά του στο μέλλον. 
Αποκαλύπτεται όταν όλα παίρνουν το δρόμο τους. Και 'συ κοιτάς τα περασμένα και λες ήταν τελικά ο πιο απίστευτος λόγος.

Συνήθως η παρουσία του σε γεμίζει πλατύ χαμόγελο. Σου συστήνεται και 'συ μετά χαράς του ανοίγεις διάπλατα την πόρτα να περάσει και του λες και ευχαριστώ.
Συζητάς μαζί του για το πόσο απίστευτος είναι. Του ανοίγεις την καρδιά σου και τον ευγνωμονείς. 

Για κάποιο λόγο συναντάμε και ανθρώπους. Για κάποιο λόγο μετά τους χάνουμε. 

Και αν το καλοσκεφτείς μας αφήνουν μαθήματα είτε συμπεριφοράς είτε αντίδρασης. Άλλοι μας διδάσκουν κάτι που μέχρι τότε δεν ξέραμε καν και άλλοι μας μαθαίνουν πως να μην εμπιστευόμαστε απόλυτα. Άλλοι πάλι μας κάνουν πιο δυνατούς.

Για κάποιο λόγο λοιπόν -άγνωστο πολλές φορές- συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα, ξηγημένα για το σύμπαν όμως.

Πολλές φορές λέω στον εαυτό μου για παράδειγμα πως για κάποιο λόγο δεν έγινα ψυχολόγος ή λογοθεραπευτής. Μπορεί να  μην άντεχα και τελικά να μ΄αρέσει απλά να δίνω συμβουλές και να αναλύω μόνο για τις παρέες μου. 
(Το ένα δεν το έφτασα το άλλο δεν άρεσε στη μαμά μου παρεπιπτόντως)Και αν το καλοσκεφτείς και οι ψυχολόγοι και οι λογοθεραπευτές  έχουν άπειρη δουλειά και ως επακόλουθο χρήματα αλλά αν το καλοσκεφτώ δεν αγαπώ τα χρήματα.
Για κάποιο άλλο λόγο ενώ αγαπώ τη φωτογραφία δεν σπούδασα καν φωτογράφος και αν και φτιάχνω φοβερά νύχια ούτε σπούδασα αισθητικός αν και όλοι γύρω μου μου λένε να το κάνω επάγγελμα γιατί το έχω.

Άρα για κάποιο λόγο δεν έγινα όλα αυτά. Για κάποιο λόγο πήγα στη σχολή που πήγα. Γνώρισα τα άτομα που ξέρω. Ανθρώπους για μια ζωή. Γι' αυτόν ίσως το λόγο να κατέληξα εκεί που κατέληξα. 

Και μπορεί να με αγάπησαν στη ζωή μου αλλά ήμουν το ίδιο θύτης με όλους αυτούς που κατηγορούσα. Για κάποιο λόγο....... 





0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ