ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Παράσταση "Κωδικός 2020"

10:25 μ.μ.

Aν η χρονιά αυτή είναι μια ταινία τότε εμείς είμαστε σ εκείνο το σημείο της ταινίας που επικρατεί το χάος. Θα μπορούσα να κάνω μοντάζ και να κόψω όσα δεν μου άρεσαν αλλά θα ταν μισή η πλοκή.

Αν η χρονιά είναι παράσταση, εμείς έχουμε περάσει από την πρόβα στην σκηνή, το έργο παίζει και ο σκηνοθέτης την έχει τραβήξει από τα μαλλιά.

Αν η χρονιά είναι σκηνή, τότε είμαστε κοντά στην τελευταία. 3,2,1, αυλαία και φώτα. 

Πόση ανακούφιση που αυτή η χρονιά θα φύγει. Μήπως καταφέρει να πάρει μαζί της την λύπη, τη στενοχώρια και όλα τα κακά. Να αφήσει μια γλυκιά ανάμνηση εκείνων των καλών μόνο.

Δε θα ξεχάσω τα 30στα γενέθλιά μου που βρέθηκα με μια βαλίτσα στο Κηφισό και ένα εισιτήριο για ένα πολύωρο ταξίδι που ποτέ δεν έκανα και ακόμη θεωρώ τύχη που δεν το έκανα. Την αδερφή-κολλητή που ήρθε να με πάρει και νομίζοντας πως θα βάλω τα κλάματα αγκαλιάζοντας ένα δικό μου άνθρωπο, τελικά άρχισα να γελάω υστερικά. Το βράδυ μας βρήκε με μια τούρτα να μου τραγουδάμε και την επόμενη στον Οικονομόπουλο. 

Θα θυμάμαι το πρώτο μοναχικό μου Πάσχα και την πρώτη καραντίνα. Τις βιντεοσυνομιλίες που ανταλλάσαμε ευχές και εκείνες τις καθημερινές που κάναμε όλοι παρέα από μακριά.

Ακόμη περισσότερο χάραξε μέσα μου η μέρα με τον αριθμό 23, η μέρα που ένα κομμάτι μου βάφτηκε μαύρο. Εκείνη η μέρα της απώλειας.

Εκτός από τα κακά, θα θυμάμαι όμως και τα καλά. 
Θα θυμάμαι τους ανθρώπους που μου στάθηκαν στα δύσκολα, τις φίλες που γι άλλη μια χρονιά ήταν οικογένεια και τις επιτυχίες τους.
Τους δικούς μου ανθρώπους που πάντα λένε ότι όλα θα πάνε καλά και λένε αλήθεια.
Τους συναδέλφους και την δουλειά μου και που είμαι ευγνώμων.

Εύχομαι να καταλάβατε ότι γιορτές δεν είναι μόνο λαμπιόνια, εορταστικά ρεβεγιόν και περιποιημένες ομορφιές.
Οι γιορτές έχουν εκείνο το χρέος της συγνώμης και του ευχαριστώ.
Αν θέλεις να ξεφύγεις από τις καθιερωμένες ευχές και τυπολογίες , χάρισε 2 λέξεις εκεί που νομίζεις ότι τις οφείλεις.
Κάποια χρέη θέλουν καρδιά και ευγένεια για να τα ξεπληρώσεις.

Εύχομαι λοιπόν το 2021 να ξεκινήσετε χωρίς να έχετε χρέη- από εκείνα τα ανθρώπινα- και να λήξετε την παράσταση του 2020 με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Κι υπάρχει μόνο ένας τρόπος: με αγάπη μέσα στην καρδιά σας.


2021 loading...



  





1 Σχολίασε το Άρθρο...:

  1. Ανώνυμος6/1/21, 1:27 π.μ.

    Πολύ όμορφα τα λέει το άρθρο σας. Μακάρι. Καλή χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ