ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Τουρκική πρόκληση...Πάλι!

9:43 μ.μ.
Σε καθεστώς φόβου και αγωνίας ζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών της Ελλάδας, από τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, συχνά πετώντας ακόμη και πάνω από κατοικημένες περιοχές.
Το θέαμα τουρκικών F-16 να πετούν με μεγάλη ταχύτητα σε χαμηλό ύψος, καταδιωκόμενα από ελληνικά μαχητικά, δεν είναι άγνωστο στους πολίτες του ανατολικού Αιγαίου.
Αν και τελευταία στο «στόχαστρο» της τουρκικής Αεροπορίας βρίσκονται στρατιωτικά φυλάκια σε βραχονησίδες, όπως π.χ. αυτό στο Φαρμακονήσι, κατά καιρούς το Αγαθονήσι, η Λήμνος, η Κάλυμνος, ακόμη και η πόλη της Ρόδου, έχουν συγκλονιστεί από υπερπτήσεις ή από εικονικές αερομαχίες τουρκικών - ελληνικών αεροσκαφών, που πετούν σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές.
Ακόμη κι όταν από τον τρομερό θόρυβο δε σπάζουν τα τζάμια σπιτιών και καταστημάτων, η ψυχική ταλαιπωρία των κατοίκων, αλλά και το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, που δεν μπορεί να αποκλειστεί, αποτελούν θέμα καθημερινής συζήτησης.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται και τις θορυβώδεις ασκήσεις ελληνικών μαχητικών, που ορισμένες, για άγνωστους λόγους, γίνονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αναστατώνοντας τους πάντες.
Σήμερα, κατά τις 18:00-18:30, οι κάτοικοι της Καλύμνου πετάχτηκαν τρομαγμένοι από τα σπίτια τους, όταν άκουσαν δυνατό θόρυβο από κινητήρες πολεμικών αεροσκαφών, όπως λένε, πάνω από το λιμάνι και πολλές περιοχές του νησιού.
Μέσα στο σκοτάδι που είχε ήδη πέσει, δεν ήταν δυνατόν να διακρίνουν αν επρόκειτο για ελληνικά ή τουρκικά αεροσκάφη, γεγονός που ενέτεινε την αναστάτωσή τους.
Όπως διαβεβαίωσαν τη zougla.gr πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, δεν επρόκειτο για τουρκικά, αλλά για δύο ελληνικά μαχητικά, που εκτέλεσαν άσκηση εικονικής προσβολής από ύψος 1.200 μέτρων. Η διέλευση των αεροπλάνων έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα του νησιού.
Ας ακούσουμε την κ. Καίτη Ντούση, κάτοικο Καλύμνου, που κατήγγειλε στη zougla.gr το περιστατικό, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για υπερπτήση τουρκικών αεροσκαφών.
Η ανησυχία των Καλυμνίων είναι εύλογη, αν αναλογιστούμε ότι σαν χθες, 25 Ιανουαρίου 1996, οι Τούρκοι «δημοσιογράφοι» ανήρτησαν την τουρκική σημαία στα Ίμια
Αν και έχουν περάσει 13 χρόνια, τα δραματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου είναι πρόσφατα στη μνήμη των Καλυμνίων.
Πάντως, ο «χορός» των παραβιάσεων συνεχίστηκε και σήμερα, όπως άλλωστε και κάθε μέρα. Δύο σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών, αποτελούμενοι από 14 αεροπλάνα, παραβίασαν 4 φορές τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, ενώ σε άλλες 2 περιπτώσεις παρέβησαν τους διεθνείς κανονισμούς εναέριας κυκλοφορίας.
Οι εισβολείς εισήλθαν στον ελληνικό χώρο από την περιοχή της Λήμνου και εξήλθαν από την περιοχή της Χίου, καταδιωκόμενοι από ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν για να τους αναχαιτίσουν.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ