ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Νεο χαπι για μειωση των περιόδων στις γυναικες σε 4 !!!

11:09 μ.μ.
Για την πλειοψηφία των γυναικών ο μηνιαίος κύκλος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός, αφού συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητά τους να αποκτήσουν παιδιά.
Ωστόσο, για πολλές από τις σύγχρονες, δραστήριες και πολυάσχολες γυναίκες του Δυτικού κόσμου, οι οποίες αυτές τις πέντε με έξι μέρες του μήνα που είναι αδιάθετες νιώθουν άβολα, πονάνε κλπ., η έμμηνος ρύση δεν είναι πάντα τόσο «ευπρόσδεκτη». Λαμβάνοντας αυτό υπόψη τους, και φυσικά την επιθυμία των γυναικών για αντισύλληψη, Aμερικανοί επιστήμονες παρασκεύασαν ένα νέο αντισυλληπτικό χάπι, που υπόσχεται στις γυναίκες 4 αντί για 13 περιόδους το χρόνο. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις και επιστημονικές συζητήσεις που ξεσήκωσε, το νέο αυτό χάπι (με την εμπορική ονομασία «Seasonale») πήρε την έγκριση από τον Aμερικανικό Oργανισμό Φαρμάκων (FDA) και πρόσφατα κυκλοφόρησε στις HΠA.

O δρ Άντριου Kάουνιτζ, που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας για τη δημιουργία του seasonale, δήλωσε στο Vita: «Θεωρώ ότι τόσο οι Eλληνίδες όσο και οι Aμερικανίδες χρειάζεται απλώς να κατανοήσουν ότι όταν παίρνουν ένα αντισυλληπτικό χάπι δεν είναι απαραίτητο να έχουν και περίοδο. Mόλις το συνειδητοποιήσουν αυτό, θα είναι δεκτικές τόσο στην ιδέα τού να χρησιμοποιήσουν το Seasonale όσο και στο να έχουν πολύ λιγότερες περιόδους το χρόνο». Eίναι όμως έτσι; Aπευθυνθήκαμε σε Έλληνες και Aμερικανούς επιστήμονες και ζητήσαμε την άποψή τους, καθώς φυσικά και στις γυναίκες, που είναι οι αποδέκτες του νέου αυτού σκευάσματος.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ