ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Τουρκικα νησια η Μυτιλήνη, η Σάμος...

2:42 μ.μ.
Σαν τουρκικά νησιά εμφανίστηκαν η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και τα Δωδεκάνησα σε χάρτη που διένειμε ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στην Τουρκία στους πρεσβευτές των «27» που υπηρετούν στην Αγκυρα. Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην 29 Ιανουαρίου στην τουρκική πρωτεύουσα, ο πρέσβης κ. Μαρκ Πιερίνι μοίρασε φάκελο σχετικό με το περιεχόμενο της ομιλίας του για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Στο φάκελο περικλειόταν ο «γκρίζος» χάρτης που προκάλεσε την αντίδραση του Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο κ. Φώτης Ξύδας απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ε.Ε. είπε: «Στο φάκελο που μας δώσατε υπάρχει ένας χάρτης στον οποίο τα νησιά του Αιγαίου απεικονίζονται με το ίδιο χρώμα με το οποίο απεικονίζεται η Τουρκία. Εγώ γεννήθηκα στη Μυτιλήνη, που εμφανίζεται τουρκική. Δεν νομίζω όμως ότι είμαι Τούρκος πολίτης».
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο πρέσβης Πιερίνι ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε τους φακέλους οι οποίοι ξαναμοιράστηκαν στη συνέχεια χωρίς τον επίμαχο χάρτη. Η ελληνική πλευρά δεν δημοσιοποίησε το ζήτημα, το οποίο έγινε γνωστό από τον τουρκικό τύπο. Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «τεχνικό θέμα» και «γραφειοκρατικό λάθος», αποδίδοντας έμφαση στην αναδίπλωση του εκπροσώπου της Ε.Ε.
Δεν είναι σε θέση, όμως, να εξηγήσουν πώς έγινε αυτό το σφάλμα και πώς υπήρξε τέτοιου είδους «παραχάραξη» σε κοινοτικό έγγραφο. «Η Ε.Ε. έδωσε τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία», ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος στη «Χουριέτ», απολύτως ενδεικτικός της ευφορίας που προκάλεσε στην τουρκική πλευρά το διπλωματικό «ατύχημα», το οποίο προσπαθεί να υποβαθμίσει η Αθήνα.

7 Σχολίασε το Άρθρο...:

  1. πως να μην το κρυψει η αθηνα . αφου αυτοι που μας κυβερνανε εχουν μαθει να στηνουν τον κω.. τους να τους γα.... και να περνουν ψυχουλα να τους χαιρωμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. etsi einai kala ta les...ma apo pisw paizontai k alla simferonta!
    alla ton k.... toys ton stinoyn!!! genikws...kai meta xespane se mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α...καλά και που είμαστε ακόμα...
    στα οινόφυτα βλέπω τον απρίλιο να φτάνουν

    α..να χαθούν τα κοπρόσκυλα

    ναστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. homemade.... xereis oti an i mytilini pa8ei black out...kai to ergostasio tis DEH den apokatastisei tin blavi...8a trofodoti8ei me reyma apo tin toyrkia???

    emeis to prokaloyme apo monoi mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/3/09, 9:06 μ.μ.

    εισαι σίγουρος οτι εγιναν αυτα??και πως κανεις ελληνας δημοσιογραφος δεν πηρε χαμπαρι??δεν ειναι ολοι τσιρακια της κυβερνησης...σιγουρα!!!!
    εισαι σιγουρος για τις πηγες σου???
    παντως αν οντως συνεβη κατι τετοιο δεν παμε καλα.....σαν χωρα...δεν παμε καθολου καλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SHMERA AGAPHTE ANWNIME...."AIOLIKA NEA" PRWTH SELIDA...(ARGHSAN BEBAIA ALLA TO EGRAPSAN K AYTOI)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/7/09, 11:11 μ.μ.

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΣΕ!!! ΜΟΥΝΟΤΡΙΠΙΔΕΣ ΓΑΜΙΘΗΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ