ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Νεκρος Αστυνομικος...Ε και;

5:58 μ.μ.
Ήταν 36 ετών Είχε παντρευτεί μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο Πριν από περίπου 40 ημέρες, η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Καταγόταν από τα Χανιά και ήταν υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας, υπηρετούσε στο Παλαιό Φάληρο και διέμενε στο Περιστέρι. Το όνομά του: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ.
Σε μια εποχή άκρατου ηθικού ξεπεσμού και αφόρητης κατάπτωσης ιδανικών και αξιών, ο υπαρχιφύλαξ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, με τον τραγικό θάνατό του, ήλθε να μας θυμίσει ότι, σ’ αυτόν τον τόπο, υπάρχει ακόμη ελπίδα Υπάρχει φώς, έστω και λιγοστό, στο βάθος του ορίζοντα, αφού το συντηρούν, με το αίμα της γενναίας καρδιάς τους, παλικάρια, όπως ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ.
Ήταν μεσημέρι, περίπου 1 μμ και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ήταν εκτός υπηρεσίας. Θέλησε να επισκεφθεί το κατάστημα κάποιου φίλου του στη Νίκαια. Τα βήματα της μοίρας του τον έφεραν κοντά στο εκεί υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, λίγα μόλις δευτερόλεπτα, αφ’ ότου ο ένοπλος κουκουλοφόρος ληστής, έχοντας αφαιρέσει άγνωστο ποσόν, επιχειρεί, αρχικά πεζός, να διαφύγει. Ο 36χρονος αστυνομικός, αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και, αν και ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, δεν διστάζει ούτε στιγμή. Ακολουθεί τον ληστή και, όταν τον πλησιάζει αρκετά, του φωνάζει να σταματήσει και να πετάξει κάτω το όπλο, που κρατά στο χέρι. Ο ίδιος, έχει το υπηρεσιακό του περίστροφο στο τσαντάκι του, αλλά δεν το χρησιμοποιεί. Ο κουκουλοφόρος ληστής γυρίζει, τον κοιτάζει και αρχίζει να τρέχει.
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ τον καταδιώκει και τον πλησιάζει. Στη συμβολή των οδών Μάτικα και Παρασκευοπούλου, δίπλα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, ο ληστής, αισθανόμενος τον κίνδυνο να συλληφθεί, στρέφει το όπλο του εναντίον του, πυροβολώντας συνολικά 4 φορές. Μια τουλάχιστον σφαίρα βρίσκει τον ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ στο στήθος. Σωριάζεται αιμόφυρτος στο έδαφος Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ξεψυχά, λίγα λεπτά αργότερα.
Δουλειά του ήταν ! είπε κάποιος από αυτούς τους πρωινούς σαχλαμαρολόγους της αριστερόστροφης παραδημοσιογραφίας και μάλιστα από την κρατική ΝΕΤ, αφήνοντας εμβρόντητο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, που, βέβαια, έσπευσε να αναρωτηθεί: Μα δουλειά του αστυνομικού είναι να σκοτώνεται;.
Και όμως! Έτσι έχουν τα πράγματα στην σημερινή Ελλάδα, όπου κυριαρχεί η φρικώδης νοσηρότητα της αριστερής «ιδεοκρατίας»: Αφού είναι μπάτσος, δεν μπορεί παρά να είναι και γουρούνι και δολοφόνος, και, συνεπώς, «καλά του έκανε» ο κουκουλοφόρος ληστής, που, στο κάτω-κάτω, μπορεί να είναι και κάποιος συμπαθής μετανάστης, που, μάλιστα, διέπραξε «θεάρεστο» έργο, μια και λήστεψε τράπεζα, δηλαδή ένα κατ’ εξοχήν άντρο της καπιταλιστικής εξουσίας.
Ζητω το Εθνος!!! (Άραγε πιο Εθνος;)!!! Καλησπερα!

4 Σχολίασε το Άρθρο...:

  1. Ανώνυμος25/3/09, 8:14 μ.μ.

    SOU GAMANE THN MAMAKA SOU DIO MAUROI APO TON KWLO KAI ENAS AFGANOS PIPWNEI TON MPAMPAKA SOU ... E KAI?????...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to diavases olo to post file??? eirwniko einai to....e kai!!!

    alla ama eisai apo toys malakes toys typoys poy 8eloyn toys astinomikoys nekroys ti na soy pw!!! 8a eprepe na ntrepesai!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kαλημερα. . Καλα εκανε ο αρχιφυλακας και κυνηγησε τον ληστη.
    Ποιος ομως ειναι ο πραγματικος δολοφονος αυτου του ηρωικου πραγματι αστυνομικου; Φυσικα θα πεις ο ληστης και θα συμφωνησω μαζι σου αλλα ομως κανεις αλλος δεν ευθυνεται για τον χαμο αυτου του αρχιφυλακα;
    Μηπως πρεπει να ενδιαφερθει και λιγο περισσοτερο η πολιτεια για την εκπαιδευση τους ωστε να μην γινονται βορα στα νυχια τετοιων κακοποιων.
    Και κατι ακομη δεν ειναι ολοι οι αστυνομικοι ουτε μπατσοι, ουτε γουρουνια, ουτε δολοφονοι. Υπαρχουν παραδειγματα και για την μια εκδοχη, οτι δεν ειναι αλλα δυστυχως και για την αλλη, οτι ειναι. Η ισοπεδωση ισοδυναμει με φασισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. alterego πάρα πολύ σωστή η τοποθέτηση σου στο θέμα της εκπαίδευσης!αλλα όσο κ να φωνάζουμε δεν γίνεται κατι αν κ οι ιδιοι οι αστυνομικοι δεν φροντίσουν για αυτο!!!

    εχω ακουσει την νοοτροπια των περισσότερων νέων, μπαίνοντας για εκπαίδευση να λένε ότι.."έλα μωρε να μπουμε στη σχολή, να τελειωσουμε...μετά θα είμαστε καφε - αραλίκι και να μας πληρώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ