ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Γιατί έκλεισε ο RAGE Μυτιλήνης;

10:18 μ.μ.

Μία πραγματική κατάθεση ψυχής από τον ιδιοκτήτη του καναλιού RAGE - στολίδι για την πόλη που ζούμε - το οποίο έπαψε να εκπέμπει πριν δύο χρόνια περίπου...

Διαβάστε γιατί και πώς στο παρακάτω δημοσίευμα του Χρήστου...

"Γιατί τα τελευταία χρόνια ακολουθούσα πιστά τη συμβουλή κοντινών μου ανθρώπων να μη μιλάω. Αν μιλήσω θα βρώ το μπελά μου. Αν μιλήσω θα βρούν άνθρωποι που δε φταίνε το μπελά τους εξαιτίας μου. Οπότε και εγώ πήγα σε μια ακρούλα, μαζεύτηκα και κοίταζα τα ταβάνια δύο χρόνια τώρα. Όχι ότι αυτό που κάνω είναι κάτι τρομερό πέρα από αυτό το άρθρο που γράφω, αλλά θα δω στη πορεία.



Αλλά, γίνομαι κακός διότι πιστεύω ότι έκανα κάποια πράγματα αναγνωρίσιμα, που χρειαστήκανε υποστήριξη, αλλά τελικά η ιστορία έδειξε ότι κανείς (από αυτούς που μπορούσανε) δεν μπήκε στο κόπο να ενδιαφερθεί κ να βοηθήσει πραγματικά.



Το 2003 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δημοσίευσε προκύρηξη για τη συμμετοχή νέων τοπικών τηλεοπτικών καναλιών σε όλη την Ελλάδα. Με αυτή την ευκαιρία, δημιουργώ τον RAGE, και καταθέτω τις απαραίτητες αιτήσεις και μελέτες για να εγκριθεί η αίτησή μου για άδεια λειτουργίας. Παράλληλα ξεκινήσαμε και να εκπέμπουμε δοκιμαστικά τον RAGE στις 11 Ιουνίου 2003. Δεν περνάνε κάτι μήνες, και το Συμβούλιο Επικρατίας ακυρώνει τον διαγωνισμό του ΕΣΡ διότι υπήρχανε παρατυπίες, υποσχόμενοι ότι σε πολυ μικρό χρονικό διάστημα θα ξαναπροκυρηχθεί διαγωνισμός. Αλλάζει η κυβέρνηση το 2004, και όσο είδατε διαγωνισμό εσείς, άλλο τόσο είδαμε και μείς. Δεν μας ήρθε ΠΟΤΕ απάντηση από το ΕΣΡ ότι η αίτηση μας ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ή ΕΓΚΡΊΝΕΤΑΙ. Έτσι συνεχίσαμε και μείς να λειτουργούμε το κανάλι μέχρι να γίνει ξανά διαγωνισμός (που δεν έγινε ποτέ).



ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ αφού δεν πήραμε άδεια? Γιατί η Ελληνική νομοθεσία έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανη να υποστηρίζει τους ανθρώπους που θέλουν να ΓΙΝΟΥΝ νόμιμοι και προχωράνε με «το σταυρό στο χέρι». Το 1996 δημιούργησα το ραδιοφωνικό σταθμό AMFM 101.3. Ο σταθμός αυτός για 4 ολόκληρα χρόνια θεωρείτω ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ για το Ελληνικό κράτος, και οποιοσδήποτε τον έκανε καταγγελία θα μπορούσε να τον κλείσει επί-τόπου. Ευτυχώς δεν έγινε καταγγελία ποτέ. Ο σταθμός ήταν παράνομος διότι ο τελευταίος διαγωνισμός για σταθμούς είχε προκυρηχθεί το 1991. Παράνομος για το ΕΣΡ ΑΛΛΑ νομιμότατος για την εφορία (τιμολόγια, φόροι, ΤΣΠΕΑΘ κλπ). Το 2000 περίπου, βγαίνει η κυβέρνηση και λέει: ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΞΕΠΕΜΠΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 99 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΚΟΒΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!. Και έτσι o σταθμός μετά απο ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ και είναι τώρα ο KISS FM Mitilini. Αν ακολουθούσαμε το γράμμα του νόμου, δηλαδή ΔΕΝ εκπέμπαμε το Νοέμβριο του 99 παράνομα, ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ από το Ελληνικό Κράτος και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.



ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ κρατήσαμε και τον RAGE ανοιχτό. Περιμέναμε κάποια στιγμή ένας χριστιανός απο τη κυβέρνηση ή το ΕΣΡ να βγεί και να ξαναπροκυρήξει διαγωνισμό για τηλεοπτικά κανάλια. Έλα ντέ όμως που αυτή τη φορά ανακατεύτηκαν και «κακοί» στη μέση... Οι κακοί λοιπόν, που όλοι ξέρουμε ποιοί είναι, υποστηρίζοντας ότι είναι νόμιμοι (που κανείς δε ξέρει πώς πήρανε άδεια λειτουργίας αφού άνοιξαν το 2003 ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ RAGE) και ότι ο RAGE εξέπεμπε "παράνομα", έβαζαν τρίτους να μας κάνουν καταγγελίες για παράνομη λειτουργία. Οι καταγγελίες βέβαια, έφταναν στις τοπικές αρχές, αλλά τις αγνοούσαν διότι κακό σε κάποιον δε κάναμε, και γνώριζαν ότι υπήρχαν κενά στη νομοθεσία για να μας υποστηρίξουν, και βλέπανε και οι ίδιοι και τα παιδιά τους το κανάλι που ουσιαστικά ήταν ένα «στολίδι» για τη πόλη και δεν υπήρχε πουθενά αλλού κάτι παρόμοιο.



ΑΦΟΥ είδαν και αποείδαν ότι δεν μπορούν να μας κλείσουν, άρχισαν να κάνουν μια προσωπική επίθεση εναντίον μου δημόσια, ονομάζοντας με πειρατή της Καραιβικής, υπονοώντας ότι είμαι νονός της νύχτας (?) και οτι κάνω βανδαλισμούς και εκβιασμούς! Όσοι με γνωρίζουν στη μικρή μας τοπική κοινωνία, ξέρουν πολύ καλά πως δεν έχω κάνει κακό ούτε σε μηρμήγκι. Αντιθέτως είμαι απο τους ανθρώπους που πάντα βοηθούσανε, υποστήριζανε και συμμετείχανε με το λιθαράκι τους στη βελτίωση και ανάπτυξη της ποιότητας ζωής στο ακριτικό αυτό μέρος που όλοι αγαπάμε.



Παράλληλα, ο RAGE από τις 28 Δεκεμβρίου, άρχισε να δέχεται παρεμβολές και να μή φαίνεται. Μιας και ήταν «παράνομος», δεν μπορούσα να το καταγγείλω στην Αστυνομία για να επιβεβαιώσει η ΕΡΤ τη παρεμβολή. Με δικά μου όμως μηχανήματα, ανακάλυψα πως οι παρεμβολές προέρχονται από τους ίδιους που μου έκαναν και προσωπική επίθεση. Συνεχίζοντας λοιπόν τις δημόσιες πιέσεις τους, και μη μπορώντας άλλο οι εισαγγελικές αρχές, αργά η γρήγορα θα έπρεπε να κινητοποιηθούν.

Οπότε, το απόγευμα της 6ης Ιανουρίου 2008, ανέβηκα στο βουνό, και έκλεισα τους γενικούς διακόπτες του κεντρικού πομπού του RAGE και από τότε δεν ξαναεξέπεμψε στη Μυτιλήνη.Πέρα από την απογοήτευση του κόσμου για το γεγονός του κλεισίματος, κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να ευαισθητοποιηθεί για το θεμα. Μιλάω για τοπικούς άρχοντες, βουλευτές, αλλά ακόμα και τα τοπικά έντυπα μέσα ενημέρωσης που δεν έγραψαν ούτε μια στήλη για το θέμα. Μόνο το foititelia.gr ευαισθητοποιήθηκε και έκλεισε μερικές μέρες σαν διαμαρτυρία για το κλείσιμο της τηλεόρασης.



Πέρα από το κανάλι, μια άλλη δραστηριότητά μου είναι ο Jazler. Πρόγραμμα computer που έχω δημιουργήσει και δημοσιεύσει στο internet, χρησιμοποιείται από χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλο το κόσμο, (ακόμα και οι γνωστοί κακοί το χρησιμοποιούσαν - τους το είχα κάνει ο βλάκας δώρο), θεωρείται από τα 5 πρώτα καλύτερα της κατηγορίας του παγκοσμίως, και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει πως αυτό το πράγμα έχει ξεκινήσει απο δω και έχει φτάσει σε μέρη που δεν έχει φτάσει ούτε το ούζο μας, και δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί εμπορικά-διαφημιστικα ή έστω να το αναγνωρίσει, και πάει το επιμελητήριο και δίνει κάτι άσχετες αναγνωρίσεις κ βραβεία δε ξέρω και γω που.



Το έχουμε αυτό το πρόβλημα νομίζω. Να μην υποστηρίζουμε εδω στη Μυτιλήνη ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και να μη βράζουν στο ίδιο καζάνι με τη μιζέρια και την απομόνωση που μας χαρακτηρίζει.



Δεν είναι λίγοι αυτοί που έφυγαν απο τη πόλη, διέπρεψαν πανελληνίως, άλλοι παγκοσμίως και δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους εδω. Μάλλον κάτι ξέρανε. Αυτή η αφέλεια που έχω ότι όλα θα πάνε καλά άμα μείνω εδώ, δε τη χάνω, δε ξέρω όμως τελικά αμα θα κερδίσω.



Τέλος, αν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτά που γράφω, ας απευθυνθεί απευθείας σε μένα, και όχι σε τρίτους. Το παραπάνω άρθρο εκφράζει εμένα και μόνο και δεν έχω ζητήσει κανενός την άδεια ή συγκατάθεση για να το δημοσιεύσω."



Ευχαριστώ πολύ

Χρήστος Βαλασέλλης

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ