ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Επιστροφή της Αμμόχωστου από την Τουρκία Ζητά ο Χριστόφιας

7:06 μ.μ.

Να επιστρέψει την πόλη της Αμμοχώστου (Βαρώσια) κάλεσε την Τουρκία ο Κύπριος Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας και σε αντάλλαγμα «η Κυπριακή Δημοκρατία θα ξεπαγώσει κάποια από τα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Το μήνυμα εστάλη στην Άγκυρα, μέσω του Τούρκου διαπραγματευτή, Εγκεμέν Μπαγίς. 

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να αφεθεί να προχωρεί απρόσκοπτα στην ενταξιακή της πορεία, αλλά θα βρίσκει συνεχώς μπροστά της το άλυτο κυπριακό πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Χριστόφιας και πρόσθεσε: «Αν αποδεχθεί την πρόταση για την Αμμόχωστο και παραδοθεί η πόλη στα Ηνωμένα Έθνη, μπορεί να ανοίξει το λιμάνι, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο κ. Χριστόφιας επισήμανε ότι αν η τουρκική πλευρά προσέλθει με αλλαγμένη νοοτροπία, υπάρχει δυνατότητα λύσης έως τον Δεκέμβριο. «Εάν η Τουρκία αποφάσισε ότι είναι καιρός να λυθεί το Κυπριακό και δεν παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, τότε θα υπάρξει αποτέλεσμα», σημείωσε τονίζοντας ότι «πολλές βασικές πτυχές του προβλήματος δεν έχουν ακόμα συζητηθεί, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να προχωρήσει μπροστά με όλα τα υπόλοιπα και να μείνει μόνον το κεφάλαιο της Ασφάλειας»
Υγ--> Εμείς σαν Ελλάδα τι κάνουμε; Τι ζητάμε; Πάλι με ανοιχτά τα πόδια θα πούμε ναι στην Τουρκία...

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ