ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ ΤΟ P.C. ΣΑΣ

10:16 μ.μ.
Μέσα καλοκαιριού, το θερμόμετρο βαράει στο κόκκινο και ο υπολογιστής σας λιώνει πραγματικά.
Δεν αρκούν 2-3 ανεμιστηράκια που συνήθως είναι της πλάκας και αγορασμένα ενσωματωμένα στο κουτί σας και ακούτε το Pc σας να μουγκρίζει λές και λειτουργούν ταυτόχρονα όλα τα προγράμματα που έχετε στο σκληρό σας.

Ενα σύνηθες πρόβλημα της εποχής είναι το κάψιμο της κάρτας γραφικών όπου επιφέρει την κλασική σπαστική μαύρη οθόνη ή τα κολλήματα αυτής πρίν καεί αλλά και το απόλυτο μηδέν αφου καεί η κάρτα.

Ετσι λοιπόν πρέπει να προλαμβάνουμε γεγονότα που έχουν σαν συνέπεια την απώλεια χρημάτων απο την τζέπη μας αλλά και το χάσιμο χρόνου περιμένοντας να διορθωθεί το.. pc μας.

Κάποια tips λοιπόν για μια πρόληψη του ατυχήματος:
Καλό θα είναι το pc σας να βρίσκεται στο πιό δροσερό δωμάτιο του σπιτιού σας ,μακριά απο παράθυρα κατα τις μεσημεριανές ώρες και πηγές θερμότητας. Αν υπάρχει κάπου air-condition ας το μεταφέρουμε κάπου εκει κοντά ή σε κάποιο δροσερό δωμάτιο που έχει δροσιστει απο το aircondition.

Το κουτί σας μπορεί να διαθέτει απο ένα μέχρι πολλά ανεμιστηράκια, θα πρέπει να προσέξετε ώστε τα ανεμιστηράκια να ειναι τοποθετημένα έτσι ωστε ο έλικας του μπροστά ανεμιστήρα να ρουφά αέρα και ο έλικας του πίσω ανεμιστήρα να διώχνει τον αέρα. Επίσης ένα πλαινό ανεμιστηράκι θα πρέπει να χτυπάει με αέρα το hardware του υπολογιστή, δηλαδή την κάρτα γραφικών,τις μνήμες και λοιπά.

Στην φωτογραφία δίνεται πώς περίπου πρέπει να πραγματοποιείτε η ροή του αέρα
απο τα ανεμιστηράκια σας.

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αρκετός χώρος γυρω απο το pc σας ώστε η ροη του αέρα να γίνεται ομαλά και χωρίς να γίνεται προσρόφηση του ζεστού αέρα που βγάζει το πίσω ανεμιστηράκι.

Άλλο ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η καθαριότητα του κουτιού σας, καθαρίστε καλά τις σκόνες που έχουνε μαζευτεί στο φιλτρακι του κουτιού μπροστά απο το ανεμιστηράκι σας ώστε να παρέχεται η μέγιστη ροή αέρα και χωρίς το εμποδιο της σκόνης. Καθαρίστε επίσης το hardware του υπολογιστή σας φυσώντας το και απομακρύνοντας τις σκόνες.

Μην αφήνετε πολλές ώρες τον υπολογιστή σας αναμμένο και μην παίζετε για ώρες βαριά παιχνίδια που θα καταπονίσουν την κάρτα γραφικών σας και τον υπολογιστή σας.
gamato.biz

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ