ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΕΚΑΣ Με ΕΙΣΟΔΗΜΑ 400.000 ΕΥΡΩ το χρόνο !!!

7:06 π.μ.
«Έχουμε κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που υπερβαίνουν τα 6 δισ. ευρώ το χρόνο. Χρειάζεται εξορθολογισμός» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης μιλώντας την Τετάρτη σε ραδιογωνικό σταθμό (Βήμα 99,5).

«Παράδειγμα, το ΕΚΑΣ. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαιρναν ΕΚΑΣ έχοντας εισόδημα 50.000 και 100.000 και σε ακραίες περιπτώσεις 400.000 ευρώ το χρόνο. Η ρύθμιση για το ΕΚΑΣ και άλλα παρόμοια επιδόματα έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα. Συνδέουμε το ΕΚΑΣ με εισοδήματα, κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν», ανέφερε ο κ.Κουτρουμάνης. 
Μάλιστα, αν και απέκλεισε τη σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «ακόμη και στα επιδόματα ανεργίας, χρειάζεται ένα νοικοκύρεμα. Ενα μάζεμα. Διότι υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται και παίρνουν ταυτόχρονα επίδομα. Η διασταύρωση που δεν γινόταν μέχρι τώρα και θα γίνει μέσα στο χρόνο μεταξύ ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και Επιθεώρησης Εργασίας θα βοηθήσει, ώστε και το συγκεκριμένο, αλλά και άλλα επιδόματα, θα πηγαίνουν σ' αυτούς που είναι πραγματικά δικαιούχοι.»
Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας αποσαφήνισε επίσης τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το υπουργείο στη συνάντηση με τον Γ.Παπανδρέου. «Δεν δεσμευτήκαμε για περικοπές 7,5 δισ. ευρώ. Δεσμευτήκαμε - και είναι στο σχεδιασμό που κάναμε όλο αυτό το διάστημα, σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικονομικών - για αύξηση των εσόδων κατά 4,5 δισ. ευρώ και περικοπή δαπανών που φθάνει το επίπεδο των 3 δισ. ευρώ από τώρα μέχρι και το 2015».
Τα έσοδα θα ενισχυθούν από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης» εργασίας, είπε ο υπουργός. «Ο στόχος μας είναι μέχρι το 2015 να έχουμε περιορίσει στο μισό την ανασφάλιστη εργασία και δεν είναι ένας ανέφικτος στόχος».


http://www.ethnos.gr/

........................................................................................................................................................ 
Μη Ξεχνάς ότi:
  •  Μοιράσου τις αναρτήσεις με τους φίλους σου, κάνε like στη σελίδα μας στο facebook  Eiναι η επιβράβευση μας... :) 
  • Μπορείτε Ελεύθερα να αντιγράφετε αναρτήσεις και θέματα μας, κάντε το όμως με σεβασμό προς το Blog μας, με ενεργό σύνδεσμο ως πηγή...

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ