ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Κανένας Βουλευτής δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο !!!

6:41 μ.μ.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο καθηγητής πολιτικής δικονομίας Κωνσταντίνος Μπέης. «Άκουσα τον Γιώργο Κασσιμάτη να λέει και είναι ανατριχιαστικό.

Πήγε και ζήτησε το πρωτότυπο της διεθνούς αυτής σύμβασης, Αγγλικά και Γαλλικά, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή. Ψάχνοντας να τη βρει, πληροφορήθηκε εγκύρως ότι ούτε ένας βουλευτής από τους 300 δεν ενδιαφέρθηκε να πάει να βρει αυτή την κατατεθειμένη στα αρχεία της...
Βουλής διεθνή σύμβαση, να τη διαβάσει, να δει τι διάολο λένε αυτές οι συμβάσεις. Άλλοι την ψήφισαν, άλλοι έκαναν τον σπουδαίο ότι δεν την ψηφίζουν ενώ είναι συνυπεύθυνοι που φτάσαμε σε αυτό το κατάντημα. Ποιος είναι ο αξιόπιστος; Γιατί να μην ανοίξουμε το στόμα μας να φωνάξουμε; Είμαστε και εμείς τότε συνυπεύθυνοι. Αυτή την ευθύνη μαζί τους εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν την αποδεχόμαστε. Σηκώνουμε τη φωνή μας και ξεσηκώνουμε τον κόσμο για να αντισταθούμε, να τους υποχρεώσουμε ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής πανεπιστημίου.

Μάλιστα, από την κριτική του δε γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με αφορμή το γεγονός πως το μνημόνιο δεν ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία. «Είναι ένας θεσμός που πρέπει να τον σεβόμαστε όλοι αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να τον σέβεται ο διαχειριστής του θεσμού. Το άρθρο 28, παράγραφος 2 του Συντάγματος και για τον πιο αδαή που ξέρει ανάγνωση, είναι σαφές. Όταν έχουμε ανάληψη υποχρεώσεων με διεθνή σύμβαση, η διεθνής σύμβαση θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή με την αυξημένη πλειοψηφία των 3\5 του συνόλου των βουλευτών. Δεν μπορεί να περάσει με την κοροϊδία, όπως έγινε, του απλού νόμου» σημείωσε με νόημα ο κ. Μπέης.

Οι επικρίσεις του καθηγητή αφορούσαν διαχρονικά τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας. «Το 1993 ήξερε ο Ανδρέας ότι από το 1989 η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, παρά μόνο με δανεικά. Δεν είχαν την υποχρέωση από το 1989 και τα τρία κόμματα που συγκροτούσαν την κυβέρνηση συνεργασίας, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό; Έγιναν τόσες εκλογές από τότε, έβγαιναν και συνθηματολογούσαν. Ο ένας αναιδής έλεγε για ακόμα καλύτερες μέρες. Ο άλλος ακόμα αναιδέστερος έλεγε για να φτιάξουμε τη Δανία του νότου». Οι υπαινιγμοί σαφείς…

 http://e-parembasis.blogspot.com/2011/04/blog-post_146.html 

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ