ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ: 10 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

6:40 π.μ.1. Από τα πρώτα πράγματα που θα αγοράσεις είναι η σημαδούρα (ή επιπλέοντας κόκκινος σημαντήρας πιο επιστημονικά).
Η σημαδούρα θα έχει επάνω μια σημαία κίτρινη με διαγώνια κόκκινη γραμμή, στην οποία αναγράφονται τα ψηφία Υ.Δ (Υποβρύχια Δραστηριότητα). Εάν δε, έχεις πάει για ψάρεμα με κάποιο σκάφος, θα πρέπει να στερεώσεις τη σημαία αυτή, σε εμφανές σημείο. Η ακτίνα που θα σε καλύπτει γύρω από τη σημαδούρα είναι τα 50 μέτρα.
2. Απαγορεύεται το ψάρεμα κατά το μήνα Μάιο και αμέσως μετά τη δύση μέχρι την ανατολή του ήλιου.
3. Απαγορεύεται το ψάρεμα σε άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
4. Το ψάρεμα επιτρέπεται σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από: το σημείο όπου συνήθως φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι, τα λιμενικά έργα, ναυτιλιακές σημάνσεις, σκάφη ή άλλα πλωτά μέσα αλιείας, δίχτυα με εμφανή σήμανση, καθώς και τα αγκυροβολημένα πλοία. Εξυπακούεται, ότι δεν επιτρέπεται σε θαλάσσιες ζώνες διέλευσης σκαφών καθώς και εισόδους-εξόδους λιμανιών ή αγκυροβολίων.
5. Όταν βγαίνεις από το νερό, θα πρέπει πάντα να ξε-οπλίζεις το ψαροτούφεκο.
6. Απαγορεύεται ρητά από το νόμο, (τα πρόστιμα είναι τσουχτερά) οι ψαροτουφεκάδες να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή καταδυτικής συσκευής παροχής αέρα από σκάφος ή φορητή αυτόνομη καταδυτική συσκευή.
7. Επίσης, απαγορεύεται να υπάρχουν αναπνευστικές συσκευές και στα σκάφη που χρησιμοποιούνται από ψαροντουφεκάδες.
8. Δεν επιτρέπεται η χρήση διχτυών και η χρήση υποβρύχιου φως.
9. Απόφυγε περιοχές, όπου υπάρχει συχνή κίνηση πλωτών μέσων.
10. Όπως και στην κολύμβηση, έτσι και στο υποβρύχιο ψάρεμα, εάν έχεις φάει, πρέπει να περιμένεις να περάσουν τουλάχιστον 3-4 ώρες, πριν ξεκινήσεις.
11. Καλύτερα να μην ψαρεύεις μόνος σου. Αν υπάρξει κίνδυνος, δεν θα έχεις κάποιον να σε βοηθήσει.
12. Εάν αποφασίσεις να πας μόνος σου για ψάρεμα γνωστοποιήσε, τουλάχιστον σε ένα φιλικό σου πρόσωπο, την περιοχή στην οποία θα ψαρέψεις, καθώς και την πιθανή ώρα επιστροφής σου. Έτσι, αν συμβεί κάτι, θα γνωρίζει κάποιος που να σε ψάξει.
13. Εάν νιώσεις ότι κουραστήκες εγκατάλειψε το ψάρεμα, μην υπερβαίνεις τις δυνάμεις σου.
14. Αν αισθανθείς οποιαδήποτε αδιαθεσία, όπως ρίγος ή ζαλάδα βγες αμέσως έξω από τη θάλασσα.
15. Προμηθεύσου τον απαραίτητο εξοπλισμό ένδυσης, γιατί η δραστηριότητα στο νερό επιφέρει γρήγορη απώλεια της θερμοκρασίας του σώματος, που μπορεί να καταλήξει σε υποθερμία.

http://www.menslounge.gr

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ