ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ:ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

7:13 μ.μ.
Η  Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, για τους δικούς της λόγους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από Υπουργό Παιδείας...


Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011


Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει.
Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι - με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών.
Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων.
Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών.
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Καλησπέρα σας , ξαφνιάστηκα από τη δήλωση που κάνατε .
Προσωπικά συμμετείχα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου . Τότε ήμουν μαθητής και η συμβολή μου ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων μου . Όμως ήμουν πάρων . Εσείς ?
Θα σας έχουν πεί ότι όσοι αγωνίστηκαν στη Νομική και στο Πολυτεχνείο τους ένωνε το σύνθημα και η αλήθεια : ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .Εμείς λοιπόν κάθε χρονιά δεν καταθέτουμε άλλη από αυτή τη δική μας αλήθεια που είναι και Λαϊκή αλήθεια .
Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ , αυτή , τη δική μας αλήθεια προσπαθείτε με νύχια και με δόντια , με «ηλεκτροσόκ» , να μας κάνετε να ξεχάσουμε . Αυτό το παρελθόν έχετε καταστρέψει με την πολιτική σας . Και με αυτή την έννοια σωστά δεν θα συμμετέχετε στη φετινή εκδήλωση του Πολυτεχνείου . Εξάλλου , τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι .

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ