ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Ανώνυμοι μαθητές είχαν επιτεθεί στην ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης

7:29 μ.μ.

Συνελήφθη ένας νεαρός, αναζητούνται ακόμα δύο..


Τρεις Έλληνες μαθητές κρύβονται, σύμφωνα με την αστυνομία, πίσω από την οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις 2 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την ομάδα με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene (G.H.S.), που στο μήνυμά της δήλωνε ότι εκπροσωπούσε τους Anonymous.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας 18χρονος στην Αθήνα, μέλος της ομάδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Ύστερα από διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα που διενήργησαν στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ιστότοπους, οι οποίοι είχαν παραβιασθεί, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετέχουν σε οργανωμένα χτυπήματα κατά ελληνικών ιστοτόπων και χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «GHS».

Οι εν λόγω χάκερ, εκτός του ψευδώνυμου της ομάδας τους, χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των τριών νεαρών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η κατηγορία που βαρύνει τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική προσβολή της ιστοσελίδας αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (άρθρο 370 ΠΚ).

1 Σχολίασε το Άρθρο...:

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ