ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Νέα ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Σκηνοθετών & Παραγωγών προς τον Υπουργό Πολιτισμού!

7:59 π.μ.
Kύριε υπουργέ,
Με το που απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά «Miss Violence», σπεύσατε στις 8/9/2013 να δηλώσετε ότι:
«Τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τα στελέχη του, (αναφέρεται στο ΕΚΚ) αλλά και με τους νέους σκηνοθέτες, θα αναζητήσουμε καινούριους τρόπους για να κάνουμε αποδοτικότερο το νόμο, να στηρίξουμε τις παραγωγές, να διευκολύνουμε τις συμπαραγωγές των ταινιών. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά μπορούμε και θα κάνουμε περισσότερα για το νέο ελληνικό κινηματογράφο.»
Δυστυχώς, ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, φέρεστε με την λογική της παλαιοκομματικής συμπεριφοράς, τoυ Μαυρογιαλούρου (Λάμπρος Κωνσταντάρας) για να θυμηθούμε την σχετική ταινία με τίτλο "Υπάρχει και φιλότιμο". Οι δηλώσεις σας έχουν αποδειχθεί κενές περιεχομένου.
Η ΕΣΠΕΚ (Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου) επικοινωνεί από τότε κάθε εβδομάδα με το γραφείο σας, ρωτώντας τους συνεργάτες σας πότε πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τον κινηματογραφικό χώρο. Πιστέψαμε στην αλήθεια των δηλώσεων- προθέσεων σας, από την συνάντηση σας με το ΔΣ της ΕΕΣ (Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών).
Μάταια όμως, κάθε φορά το γραφείο σας δηλώνει άγνοια για προγραμματισμό τέτοιων συναντήσεων. Επομένως ένα συμπέρασμα υπάρχει: η δήλωση σας εντάσσεται στην τακτική "υποσχεσιολογίας" πολιτικών του παρελθόντος, με τα πολλά "θα" και η ΕΕΣ σας καλύπτει πλήρως ως προς την ενημέρωσή σας και τον σχεδιασμό κινηματογραφικής πολιτικής. Όμως κύριε Παναγιωτόπουλε, η δημοκρατία την οποία διατείνεστε ότι υπηρετείτε, απαιτεί κατά Αριστοτέλη την ισηγορία.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι οι νέοι σκηνοθέτες, αυτοί που παράγουν τις ταινίες που σας κάνουν υπερήφανους, είναι, οι περισσότεροι, μέλη μας και συνοδοιπόροι μας. Όχι κύριε υπουργέ, δεν έχουμε καμία αγωνία να επιβάλουμε την ύπαρξη μας ως συνομιλητές σας, ούτε ζητούμε καμία συνάντηση μαζί σας. Εσείς οφείλετε να διαμορφώσετε άποψη και πολιτική για τον κινηματογράφο με όποιο τρόπο κρίνετε σκόπιμο, και θα κριθείτε από τα αποτελέσματα.
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. θα αντιληφθεί το ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει για να συνεχιστεί η άνοιξη του ελληνικού κινηματογράφου.
Για την ΕΣΠΕΚ,
το ΔΣ
ΥΓ: Για μας η νεότητα εκφράζεται με το έργο κι όχι με την ηλικία
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ