ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Λάθος εποχή *

9:09 μ.μ.

Σκέφτομαι πόσες φορές στη ζωή μας βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή με τον "λάθος" άνθρωπο.
Γιατί αν οι συνθήκες δεν το ευνοούν και ο σωστός να είναι το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον δε πρόκειται να έρθει όσο και να προσπαθήσεις.
Και επειδή το κεφάλι μου το κούνησα πολλές φορές στα μέχρι τώρα χρόνια μου, αλλά φραπέ δεν έφτιαξε, σκέφτομαι τελικά πως τις ίδιες δικαιολογίες θα τις ακούς ξανά και ξανά.
Γιατί είναι πιο εύκολο κάποιος να στο παίξει ιστορία και να σου λέει δεν κάνει σχέσεις, αλλά τελικά να κάνει σχέση με άλλη.
Γιατί είναι πιο εύκολο να σου λέει δεν είμαι μαλάκας και από την άλλη να πηγαίνει με πολλές ταυτόχρονα.
Γιατί είναι πιο εύκολο να σου λέει ότι είσαι καλή κοπέλα, πόσο σε γουστάρει αλλά δεν μπορεί να ναι μαζί σου.
Κ γιατί όση ειλικρίνεια και να δείξουμε σε κάποιον αν το παραμύθι κυλάει στις φλέβες του δε θα την εκτιμήσει και θα το πουλήσει και σένα και σε μένα και στη Μαρία, την Κατερίνα, την Λία.
Και κάπου εκεί λοιπόν υπάρχει ένα σταυροδρόμι. Ή να ρίξεις μια μούτζα σ' αυτή την ημίμετρη κατάσταση ή να κάτσεις σ' αυτή παίζοντας ακριβώς όπως παίζουν μαζί σου για όσο αντέξεις.
Και στην πρώτη περίπτωση γλυτώνεις τη φθορά και τον πόνο που μπορεί να σου προκαλέσει αυτή η κατάσταση, γιατί πονάει να ξυπνάς και να σκέφτεσαι "το ζω...αλλά όχι όπως θα θελα....", αλλά κινδυνεύεις από το να σε κυνηγά η λέξη απωθημένο, αν και πάντα ήμουν της γνώμης πως είναι θέμα χαρακτήρα, γιατί κάλλιστα και εσύ θα ήσουν αυτό που δε θα μπορούσε να είχε με κανένα τρόπο που δε ταιριάζει στο δικό σου.
Στη δεύτερη περίπτωση που το ζεις μεν αλλά όχι όπως θα ήθελες και που προαναφέραμε, τουλάχιστον ξεκαθαρίζεις στον μυαλό σου ότι περνάς απλά καλά μ' αυτό τον άνθρωπο και πως ό,τι και να σου λέει, ό,τι και να σου τάξει, ούτε λαγούς θα δεις, ούτε πετραχήλια, ούτε τον ουρανό με τ' άστρα. Και έτσι δημιουργείται μια σχέση αυτοκαταστροφική γιατί και τα νεύρα σου θα σπας και τα λυσακά σου θα τρως που εκνευρίζεσαι αλλά σχέση σχέση δεν έχετε και τι να πεις και απλά μια ωραία μέρα ένας από τους δύο σταματά να παίζει το παιχνίδι.
Και μεταξύ μας δεν μπορώ να ακούω γυναίκες που λένε: "μα πως δεν είχα καταλάβει πως ήταν τόσο μαλάκας", γιατί όχι αγαπητή μου, ήξερες εξαρχής με ποιον είχες να κάνεις, ήξερες ακριβώς που μπλέκεις αλλά το αν ήθελες να κάνεις τα στραβά μάτια ήταν άλλο. Και το ό,τι κάποιος δεν θέλει αυτά που θες δεν τον κάνουν απαραίτητα μαλάκα αλλά τον καθιστούν στην περίπτωση που δεν έχει τα κότσια να σου πει δεν μπορώ μαζί σου αλλά μπορώ με άλλη.
Και οφείλω να παραδεχτώ πως κάπου κοντά στα 19 αντιμετώπισα κάποιον με καχυποψία και πάραυτα έκλεισα τα μάτια για να ζήσω λίγο το όνειρο. Και όσο και να χτυπιόμουν ήξερα πως είχα κάνει μόνη την επιλογή μου. Και μπορεί ο άλλος να νόμιζε πως πούλησε ωραία το παραμύθι του αλλά ίσως να μην κατάλαβε ποτέ πως το ήξερα από την αρχή.
Γιατί οι άντρες όσο και να πιστεύουν πως μας πουλάνε παραμύθια, πάντα θα υπάρχει η κατηγορία των γυναικών που θα τους αφήνουν να τα λένε, θα κάνουν πως τα πιστεύουν και θα παίζουν κ αυτές το δικό τους παιχνίδι και όλοι θα ναι ευχαριστημένοι.
Το μόνο κακό στην περίπτωση αυτή είναι ότι οι άλλοι σε θεωρούν χαζή και εσύ τους βλέπεις να πέφτουν στα μάτια σου. Γι αυτό ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και την επόμενη φορά που θα χαρακτηρίσουμε κάποιον "ελαφρύ" ας ζυγίσουμε το ποιος είναι πιο "βαρύς".
Και επιτέλους ας σταματήσουμε να κατηγορούμε τους άλλους για ό,τι μας συμβαίνει.
Είναι ανόητο να μας φταίνε πάντα οι άλλοι όταν το μόνο που θέλαμε να ακούμε ήταν όμορφα λόγια.
Και αυτός που πραγματικά θα θέλει να σας μάθει και θα ρισκάρει να σας εμπιστευτεί θα το κάνει χωρίς πολλά πολλά. Γιατί όταν στη μέση μπαίνουν τα πολλά χάνεται η ουσία.
Εγώ για παράδειγμα δεν ξέρω τι εντύπωση δημιουργώ στους άλλους, ξέρω μόνο πως αυτοί που ήθελαν να με μάθουν με έμαθαν. Οι υπόλοιποι ήταν απλά περαστικοί.
Ενδιαφέρον μπορεί να δείξει και ο άγνωστος για την πάρτη μας, αυτό δε σημαίνει κάτι.
Αλλά αυτός που θα θελήσει να σε μάθει, θα προσπαθήσει να συνθλίψει τη μάσκα σου, να δει πίσω από αυτή, να σε παρατηρήσει και μετά να υποκλιθεί και να βγάλει τη δική του.
Kαι όπως είπα πρόσφατα στη ζωή μου μπορώ να κάνω μέχρι το μαλάκα, την εναλλακτική ποτέ!







                                                                                                                                                                        © Παναγιώτα η Αθεράπευτη







  • 0 Σχολίασε το Άρθρο...:

    Δημοσίευση σχολίου

     
    ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ