ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Ζώδια& Ρεφρέν τραγουδιών!!!!!!!!!!!!

5:03 π.μ.
Στου Παραδείσου τα μπουζούκια θα με πας, 
κι αφού χορέψουμε και πάψει ο σαματάς
εφτά τραγούδια θα σου πω, για να διαλέξεις το σκοπό, 
για να μου πεις, για να σου πω το "Σ’ αγαπώ"................. ( όπως πρωτοτραγούδησε η Μελίνα Μερκούρη το 1955 στη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη Στέλλα)!!!

      Όμως εγώ δε θα σας πω μόνο εφτά τραγούδια.......αλλά 12 αγαπημένα στιχάκια που είναι κομμένα και ραμμένα για το κάθε ζώδιο..Ναι!ναι!καλά καταλάβατε, υπάρχουν ορισμένοι στίχοι τραγουδιών, οι οποίοι αντιστοιχούν με το χαρακτήρα του κάθε ζωδίου. Ή καλύτερα ποιοί θα πιστεύατε ότι θα είχαν τη τόλμη και το ταλέντο να παρευρεθούν σε κάποιο talent show τραγουδιού( πχ VOICE, FAME STORY κλπ)?

Ο Κριός γεννημένος αρχηγός , δε θα έλεγε οχι σε μια πρόταση ενός talent show , όχι ως διαγωνιζόμενος τραγουδιστής, αλλά ως παρουσιαστής , σκηνογράφος.. Θέσεις , οι οποίες θα του χάριζαν δύναμη και τα ηνία να κατευθύνει την ομάδα σ' ένα καλό αποτέλεσμα. 
Αν ήταν υποψήφιος τραγουδιστής σίγουρα θα επέλεγε τον Αετό του Νότη Σφακιανάκη. Ιδιαίτερα οι στίχοι 
Και αν μoυ κάψεις τα φτερά 
vα μηv ξαvαπετάξω,
απ’ της φωτιάς μoυ τov καπvό 
πάλι ψηλά θα φτάσω. ....... ταιριάζουν με ρωμαλέο χαρακτήρα του. Πως να το κάνουμε όσο και να λυγίσει , πάντα βρίσκει τρόπο για να σηκωθεί.......

Τι να πω για το Ταύρο, ο οποίος θα επιθυμούσε να αναλάβει το ενδυματολογικό κομμάτι στους υποψήφιους τραγουδοποιούς. Όσο για το τραγούδι που του ταιριάζει είναι το Έλα του Σάκη Ρουβά "Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας  θα σου κάνω και μασάζ στα πόδια σου αν πονάς
Θα `μαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος επί γης  φτάνει μοναχά μια μέρα σπίτι μου να `ρθείς". Όπως , σας είχα προαναφέρει σε παλαιότερα άρθρα, για τον Ταύρο ο έρωτας παιρνάει  από το στομάχι. Είναι περιποιητικός και κάνει τα πάντα για να εντυπωσιάσει το έτερον ήμισυ με τις μαγειρικές του ικανότητες.


Ο Δίδυμος θα επιθυμούσε να ήταν στο τηλεφωνικό κέντρο ενός talent show, ώστε να καταγράφει τις κλίσεις του κοινού. Γιατί , όχι να μην ήταν ο ίδιος και παρουσιαστής, αφύ κατέχει εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες! ΄Τώρα το τραγούδι που του ταιριάζει είναι " Όλα για σένα" του Νίκου Οικονομόπουλου "Στείλε ένα μήνυμα μόνο μια λέξ  της μοναξιάς μου να σπάσει η σιωπή
τόση απουσία η καρδιά πώς ν’αντέξει  πώς να παλέψει με την προσμονή κλπ" . Δεν μπορεί την αδιαφορία από τον απεναντί του. Αρέσκεται με την ανταλλαγή μηνυμάτων , τηλεφωνημάτων, ώστε να συνεχίσει και ο ίδιος να ενδίδει στο ενδιαφέρον του άλλου. Η σιωπή είναι άγνωστη λέξη για εκείνον.

Ο ρομαντικός Καρκίνος μπορεί να επέλεγε μόνο τη θέση του απλού θεατή και υποστηρικτή του show. Σίγουρα θα ψιλοτραγουδούσε το "Να με θυμάσαι" του Νίκου Βέρτη 
Να με θυμάσαι όπως μ’ αγάπησες παλιά  και τα κρυμμένα μου φιλιά θα σου χαρίζω.
Κι αν δε σ’ ορίζω, νύχτες που θα `σαι μοναχή  θα γίνω αέρας και βροχή για να σ’ αγγίζω. Ζει μέσα από τις αναμνήσεις μιας αγάπης και χαίρεται όταν τον αναπολούν! Το παρελθόν για κείνον είναι πηγή για να συνεχίσει μπροστά.

Το Λιονταράκι δε χρειάζεται και ερώτημα , θα ήταν πρωταγωνιστής ενός show ! Όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη...που λένε στο χωρίο μου. Φώτα και μικρόφωνα για κείνον είναι πόλος έλξης. Θέλει να αρέσκει και να αρέσκεται γι αυτό θα τραγουδούσε Πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα πειράζει;Πειράζει που είσαι και πολύ βεντέτα πειράζει;  Όχι δεν πειράζει του Γιάννη Φλωρινιώτη.


Αχ ο Παρθένος θα ήταν ο συντονιστής του talent show...( από ηχολήπτης, σκηνοθέτης κλπ) !! Θα τρελαινόταν στην ιδέα να επικρατούσε κάποιο χάος κατά τη διάρκεια του. Ένω , δε θα ήταν απίθανο στις πρόβες να τις διέκοπτες 100φορές για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τραγούδι  "Πάρτο δρόμο Νότης Σφακιανάκης.
Κι αφού βάλω σε μια τάξη τ' ασυμμάζευτα  θα σου πω αν είσ' εντάξει τώρα μάζευ' τα,
κι αν κρατάς το χαρακτήρα τον αλύγιστο παρ' το δρόμο που σου πρέπει τον αγύριστο! 


Ο Ζυγός επιζητά ισορροπία στη σχέση με τον άλλο, αλλιώς την κάνει με ελαφρύ βηματάκια. Γι αυτό θα τραγουδήσει δυνατά "Μονά- ζυγά " της Αλέκα Καννελίδου
Μονά ζυγά φίλε, μονά ζυγά φίλε
όλα τα θες δικά σου
και να `μαι εγώ πίσω απ’ τον αρχηγό
πίσω πάντα από τη σκιά σου. 

Ο Σκορπιός θα επιζητούσε μια  sexy εμφάνιση κατά τη ερμηνεία του τραγουδιού, ώστε όλα τα βλέμματα των θεατών να είναι στραμμένα πάνω του. Σίγουρα, θα χρησιμοποιούσε τη τσακπινιά και το ερωτικό φλέρτ. Όμως, ως το ζώδιο που δε ξεχνά το κακό και τη ζήλεια του άλλου και έτσι για αντίποινα θα βγάλει πολύ δηλητήριο. Έτσι, θα δώσει τραγουδήσει με σθένος το " Χειρότερα" της Ελένης Χατζίδου. Χειρότερη να είναι η κάθε σου ημέραΧειρότερα να ζεις κάθε στιγμή μαζί της  Χειρότερη η ζωή από εδώ και πέρα Κ πώς περνούσαμε θέλω να συζητάς μαζί της. Για πολύ φαρμάκι από το στόμα του.

Μπορεί να  πρωτοερμήνευσε η Ελένη Δήμου το Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου 
στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου, αλλά σίγουρα θα το συνέχιζε να το τραγουδά και ένας περιπετειώδης Τοξότης. Ο ίδιος είναι γεννημένος να περιπλανιέται και να ανακαλύπτει νέα μέρη..........
Τώρα για ποιά θέση θα έλαβε σε κάποιο παιχνίδι, σίγουρα ενός εξωτερικού ρεπόρτερ...ή των backstage.

Ο Αιγόκερως θα έδιχνε όλο το βάρος του στην οικονομική διαχείριση της παραγωγής του show. Δε θα τσιγκουνευόταν , αλλά θα διέθετε πολλους χορηγούς στην προβολή του. Ε! και θα τραγούδαγε περίτρανα " Τα λεφτά "του Κραουνάκη .
 Τα λεφτά, τα λεφτά, ποιος τ’ ανακάλυψε
τα λεφτά, τα λεφτά, την πορτοφόλα
τα λεφτά, τα λεφτά, και μας παράλειψε, 
τι παθαίνει ο άνθρωπος με του παρά τη φόλα.
Τα λεφτά, τα λεφτά, τα εκατομμύρια


Ο ανεξάρτητος Υδροχόος θα τραγούδαγε το " Άστατος" του Τερζή
Είμαι άστατος πολύ
κι όπου θέλω θα πηγαίνω.
Μην κολλάς σ’ ένα φιλί, 
σε μια αγάπη εγώ δε μένω.
Δε στέκεται σε κανόνες και νόρμες, αλλά πάει όπως κυλά το ποτάμι...Άλλοτε αθόρυβα και άλλοτε ηχηρά...Ναι, ναι υποκύπτει σε πολλού πειρασμούς....!!
Σίγουρα, σ ένα σόου όποια θέση και να είχε θα ξεχώριζε με τη φιλική και χαρισματική του παρουσία.

Τέλος , ο Ιχθείς και να μη συμμετείχε σ΄ ένα φαντασμαγορικό σόου, δε θα του κακοφαινόταν. Ο λόγος είναι ότι και στην καθημερινότητα του ζεί το δικό του παραμύθι με τα χειροκροτήματα των γύρω του. Έτσι, πιο ταιριαστό τραγούδι είναι " Κοσμοθεωρία" της Έλλη Κοκκίνου.
Γιατί εγώ ζω στον κόσμο το δικό μου
κι εκεί υπάρχεις μόνο εσύ μωρό μου
είναι η δικιά μου κοσμοθεωρία
μονάχα εσύ να έχεις σημασία


Και κλείνω το άρθρο όπως άρχισα μ ένα υπέροχο τραγούδι 





0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ