ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Κυτταρίτιδα όσα ποτέ δε θα σας πουν

2:39 μ.μ.

Η κυτταρίτιδα είναι το αιώνιο πρόβλημα των γυναικών που καταβάλλει την αυτοπεποίθησή τους και την αισθητική τους εικόνα.
Είναι η ανώμαλη εναπόθεση λίπους στον υποδόριο ιστό.
Πάραυτα υπάρχουν γυναίκες που λιώνουν στα γυμναστήρια, χρησιμοποιούν κρέμες και το πρόβλημα παραμένει ή ίσως και να αυξάνεται.

Όσα λοιπόν ποτέ δε θα σας πουν:
1. Η βάση για την καταπολέμησή της ακούει στο όνομα διατροφή. ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η φράση ότι ήμαστε αυτό που τρώμε μπορεί να μην ισχύει καθολικά αλλά ισχύει στο μέγιστο των περιπτώσεων.
Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα με αντιοξειδωτική δράση και λαχανικά θα αρχίσουν να καταπολεμούν το πρόβλημα εκ των έσω.
2. Η μεγάλη βιομηχανία παραγωγής κρεμών υπόσχεται μείωση του προβλήματος χωρίς όμως να λένε στο ευρύ κοινό πως αν αρχίσεις να βάζεις αυτά τα σκευάσματα επάνω σου και τα σταματήσεις το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο. Οι περισσότερες απλά προκαλούν υπεραιμία ή αύξηση της θερμοκρασίας ή συμβάλουν στην καλύτερη εικόνα-υφή του δέρματος», συνεπώς η χρήση τους λειτουργεί εντελώς επικουρικά.
3. Τα γυμναστήρια, μια άλλη επικερδής επιχείρηση, υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα με διάφορα προγράμματα. Αυτό που δε σας λένε όμως είναι ότι η έντονη γυμναστική επιδεινώνει το πρόβλημα γιατί πετρώνει το λίπος αντί να το καίει. Δε σας λένε ότι πριν το γυμναστήριο πρέπει να έχετε φάει φαγητό που να μην έχει θερμίδες ώστε να κάψετε όντως λίπος. Και αυτό που ακόμα δε σας λένε είναι ότι για το πρόβλημα η καλύτερη γυμναστική είναι η ισοτονική όπως κολύμβηση, aqua aerobic, τρέξιμο χαλαρό, έντονο περπάτημα. Σε αντίθεση με τα μηχανήματα και την κοπιαστική άσκηση που καίγονται μόνο σάκχαρα καίγεται και το λίπος. Τα μηχανήματα ως επί το πλείστον δυναμώνουν το μυ και μόνο η εναλλαγή της έντασης π.χ στο ελλειπτικό έχει αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν πριν καταφύγετε σε κρέμες, γυμναστήρια και άλλες πολυέξοδες πρακτικές αρχίστε από την διατροφή και βάλτε στο πρόγραμμά σας το περπάτημα ή το κολύμπι που είναι και δωρεάν.

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ