ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Η ευτυχία είναι θέμα επιλογής !

4:36 μ.μ.
Συνήθιζα να λέω πως οι άνθρωποι που έχουν αποθημένα είναι και οι χειρότεροι σε όλο τον πλανήτη.

Γιατί δέχομαι να μην μπορεί κάποιος να σε γουστάρει ή να σε ερωτευτεί γιατί απλά δεν του κάνεις κλικ και άλλο να μην μπορεί και συνεπώς να μην θέλει γιατί η καρδιά του και το μυαλό του ανήκουν αλλού.

Για τέτοιους ανθρώπους λέω πάντα πως το όλα τους είναι ρεζερβέ και το τίποτά τους επίσης. Και αυτό από μόνο του μηδενίζει τα πάντα.

Φοβίες δεν έχω. Εντάξει μπορεί να βλέπω κατσαρίδα και αράχνη και να αηδίαζω κάνοντας μορφασμούς φοβίας αλλά πιο πολύ φοβάμαι τα κολλημένα μυαλά και το κακό που μπορούν να σου προκαλέσουν αν δεν προσέξεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Γιατί συνήθως οι στόκοι δεν αντιλαμβάνονται το κακό που κάνουν στους γύρω.

Τα κολλήματα δεν ξέρω γιατί υπάρχουν. Προσωπικά δεν έχω.
Και ελπίζω να μην αποκτήσω.

Δεν εξαρτάται η ευτυχία μου από τον άλλο αλλά από μένα.
Η ευτυχία είναι θέμα επιλογής.
Αυτό πιστεύω, αυτό λέω.

Και για να το θέσω λίγο πλαγίως, όταν αποφασίζεις να είσαι με έναν άνθρωπο δεν σου φταίει ούτε ο πρώην ή η πρώην, ούτε κανείς, ούτε καν οι συνθήκες. Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα αν πραγματικά θες θα είσαι και ούτε ψυχολογικά ούτε τίποτα. Αυτά είναι παραμυθάκια που μας μάθαιναν σε μικρή ηλικία.

Και όπως συζητούσα με ένα φίλο ένα βράδυ οι γυναίκες το μόνο που ζητούν τελικά είναι χρόνο.
Προσωπικά θα μου αρκούσαν να μου πει ο άλλος θέλω να σε δω 5 λεπτά να σου δώσω ένα φιλί μια αγκαλιά και ύστερα να φύγει. Αυτόματα θα μουν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. 
Από την άλλη οι άντρες θέλουν κατανόηση. Και δέχομαι να κατανοώ κάποιον, τις πιέσεις που τρώει καθημερινά, το αυξημένο ωράριο αλλά δεν δέχομαι να πρέπει να κατανοήσεις κάποιον που αφενός δεν σου εξηγεί 5 πράγματα και αφετέρου φέρεται λες και είσαι κάποια που δεν αξίζει.

Και γι αυτό αν τύχει και συναντήσετε κάποιον να του φέρεστε καλά και αυτός να σας θυμάται όποτε τον βολεύει, μακριά! Τρέξτε να σωθείτε.
Φορέστε ακόμα και φτερωτά παπούτσια αν χρειαστεί αλλά φύγετε. Είναι ανώφελο να προσπαθείτε να κερδίσετε αγάπη από τέτοιους ανθρώπους.

Γιατί πολύ απλά έχουν αποφασίσει από πριν να μην σας την δώσουν.
Ο έρωτας και οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ δύο φύλλων δεν είναι θέμα στρατηγικής. Απαξ και ειπωθεί αυτό το χετε ήδη χάσει.
 
Πρακτικά ξέρω πως οι λέξεις μου αυτές είναι κομματάκι δύσκολο αλλά λογική και θέληση να υπάρχει.
Στην τελική γιατί να χάνετε χαμόγελα επειδή κάποιος αποφάσισε να μην σας πάρει στα σοβαρά;

Σας φιλώ και τα μάτια σας χίλια δεκατέσσερα.


2 Σχολίασε το Άρθρο...:

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ