ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Η «ΓΥΜΝΙΑ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

9:25 π.μ.
Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει ακόμα από τον άδικο χαμό των τριών οπλιτών στον Βόλο και η οικογένεια ενός εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα του Φώτη Ανδρικόπουλου, γνώρισε από πρώτο χέρι τις... ομορφιές του κράτους.
Μόνο θλίψη και οργή προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, για την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου, του παιδιού που έχασε τη ζωή του στον Βόλο, όταν ένας όλμος εξερράγη δίπλα του.
Οι καταγγελίες της αδερφής του και της μητέρας του είναι σοκαριστικές. Αρχικά είδαν 3.000 ευρώ, από τα 13.000 της προκαταβολής της αποζημίωσης από τον Ελληνικό Στρατό να κατάσχονται από την εφορία, μάλλον επειδή η οικογένεια είχε οικονομικές εκκρεμότητες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έλαβαν την ειδοποίηση της ΔΕΗ, πως σταματούν να δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο αφού η οικογένεια μετά τον χαμό του 19χρονου φαντάρου δεν θεωρείται πολύτεκνη...
Την ίδια ώρα που ο Γ. Στουρνάρας, πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας της Ελλάδος, ζητούσε να απαλλαγεί η ΤτΕ από τον ΕΝΦΙΑ, η Πολιτεία κατέσχεσε χρήματα από τον λογαριασμό μιας οικογένειας που έχασε τον γιό της από «αστοχία υλικού».
Μιας οικογένειας που μέχρι πριν ένα μήνα άκουγε τους πολιτικούς να αποκαλούν το χαμένο της παιδί «ήρωα» και τώρα βλέπει το κράτος να μη σέβεται ούτε τον άδικο χαμό του για την πατρίδα...
«Ήμουν πάνω στο μνήμα του παιδιού μου όταν με πήραν τηλέφωνο να μου ανακοινώσουν πως κόβεται το κοινωνικό τιμολόγιο. Μου είπαν πως έχω τρία παιδιά, όχι τέσσερα!
Με πήραν τηλέφωνο μάλιστα Σάββατο, όχι κάποια εργάσιμη μέρα. Πήγα μάλιστα με τον άντρα μου στη ΔΕΗ και μου το είπαν και κατ' ιδίαν. Μας έστειλαν σε μια υπηρεσία, να βρούμε την κυρία Αρβανιτάκη. Πήγαμε με το σύζυγο και είδαμε μια μεγάλη ταμπέλα της ΔΕΗ και από κάτω μια επιγραφή πως το κτήριο νοικιάζεται. Πήγαμε τσάμπα και άδικα.Ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν πως το υποκατάστημα είχε κλείσει».
Είχε προηγηθεί η επιστολή της κόρης της σε τοπικά Μ.Μ.Ε. Μια επιστολή στην οποία γνωστοποιούσε σε όλους τη μεταχείριση που λαμβάνουν από το κράτος η ίδια και η οικογένειά της:
«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.
Μας ειδοποίησαν από την ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα,και δεν είμαστε τέσσερα.
Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.
ΝΤΡΟΠΗ,ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας...»
Λίγη ώρα αργότερα, δόθηκε εντολή στη ΔΕΗ να ξαναμπεί η οικογένεια στο οικογενειακό τιμολόγιο και να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν, μετά από τις παρεμβάσεις Δένδια και Μανιάτη.
Φυσικά, όλα αυτά συνέβησαν επειδή το θέμα «έπαιξε» σε τηλεοπτική εκπομπή και το παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές. Αυτό και μόνο αυτό το γεγονός οδήγησε την κυβέρνηση στο να αντιστρέψει το κλίμα. Μάλιστα, αυτό τόνισε και η μητέρα του χαμένου οπλίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα έπρεπε να πάρει τόση δημοσιότητα το θέμα; Θα έπρεπε να έρθουμε σε δύσκολη θέση».
Επίσης μην ξεχνάτε πως η Ελλάδα ήδη έχει μπει σε ρυθμούς εκλογών. Και όλι θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Για αυτό και η παρέμβαση της Πολιτείας ήταν άμεση...
Πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ!


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/531575/h-gymnia-toy-kratoys-kai-i-periptosi-andrikopoyloy#ixzz3LZVgMVaU

0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ