ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Ο Άγιος Βαλεντίνος!

4:16 μ.μ.
Ανοίγεις τα μάτια, κοιτάς ώρα, βλέπεις ημερομηνία....14 Φλεβάρη.
Άγιος Βαλεντίνος σκέφτεσαι. Χαμογελάς ή στραβομουτσουνιάζεις.
Αν είσαι στη μεριά των single σκέφτεσαι πως για ακόμα μια μέρα οι ερωτευμένοι θα σου τα πρήξουν.

Προσωπικά δεν έχω γιορτάσει ποτέ αυτή τη μέρα γιατί δεν μπορώ να δεχτώ μια τόσο εμπορική γιορτή για να εκφράσει ο άλλος την αγάπη του.

Και συνεχίζω.

Αν δεν είστε single ξέρω ανυπομονείτε για την ανταλλαγή δώρων (λες και είστε 5 χρονών) και σκέφτεστε οτιδήποτε μελιστάλαχτο για πρώτο μήνυμα στην παντοτινή σας αγάπη.

Εντάξει λοιπόν, ξέρω πως θα πάτε να αγοράσετε lacta, σοκολατάκια σε καρδούλες, αρκουδάκια, τούρτες και κάτι τέτοια κοκκινοροζ πράγματα αλλά πλιζ μην ανεβάζετε συνέχεια φωτογραφίες λες και έφτασαν Χριστούγεννα και βρήκατε δωράκι κάτω από το δέντρο.
Είναι πολύ πιο απλό να γιορτάσετε. 
Πηγαίνετε με το άλλο σας μισό σε ένα καλό εστιατόριο, μια βόλτα, κλειστείτε ακόμα και στο σπίτι, δεν έχει σημασία το που για να μαι ειλικρινής, αλλά δε μας αφορά και το τι κάνετε. Συνεννοηθήκαμε;
Βασικά για να το πω και λαϊκά εγώ και ένα εκατομμύριο και βάλε εκεί έξω χεστήκαμε για την εκδήλωση της αγάπης του έτερόν σας ήμισυ. 
Αν σας αγαπάς να μάθει να σας το δείχνει και τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου αλλιώς τσάμπα χαίρεστε.

Ο Άγιος Βαλεντίνος για μένα είναι απλά ένας ακόμας Άγιος για τα χρόνια πολλά σε αυτούς που έχουν το όνομά του και τίποτα πιο πέρα.
Επειδή  είμαι σίγουρη επίσης ότι δεν έχετε διαβάσει ποτέ την ιστορία του, θα σας πω ότι σύμφωνα με την Ορθοδοξία Άγιος Βαλεντίνος δεν υπάρχει. Ναι καλά ακούσατε. Είναι μια μυθοπλασία δυτικής προελεύσεως γι' αυτό και οι πατέρες της εκκλησίας μας έχουν κατά καιρούς προτείνει άλλες ημερομηνίες για Αγίους για την γιορτή των ερωτευμένων χωρίς όμως απόδοχή μιας που όλοι συνεχίζουμε αυτό που ξεκίνησαν οι Άγγλοι, συνέχισαν οι Αμερικάνοι και μετά εμείς κάπου στη δεκαετία του 70'.

Happy valentine's day λοιπόν πιτσουνάκια και happy anti-valentine's day μοναχικούλια μου!!!! 






 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ