ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

ΝΤΡΟΠΗ: Έδιωξαν τυφλή γυναίκα με σκύλο οδηγό από ταβέρνα!

10:38 μ.μ.
Ιδιοκτήτες γνωστής ταβέρνας στη Νέα Σμύρνη απαγόρευσαν στην Κρύσταλ την εκπαιδευμένη σκυλίτσα που είναι η συνοδός της 23χρονης τυφλής Εύης Σταμάτη να μπει στο μαγαζί τους.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου προφανώς δεν γνωρίζουν αλλά οφείλουν να μάθουν πως από τις 3 Αυγούστου του 2010 ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ΟΛΑ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του 2014 από το Υπουργείο Υγείας αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών».

Η Κρύσταλ είναι ένα Λαμπραντόρ που προσφέρθηκε στην Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα» από το εκτροφείο MC of Palmhill. Η «Λάρα» είναι μια Μ.Κ.Ο. που επί της ουσίας προσφέρει στους ανθρώπους με προβλήματα ή οριστική απώλεια όρασης τη βοήθεια η οποία τους επιτρέπει να ζουν φυσιολογικά. Γιατί οι σκύλοι οδηγοί – συνοδοί τυφλών ατόμων βγάζουν τους ανθρώπους από το σκοτάδι.


0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ