ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Μαγική Σακούλα Μετατρέπει Οποιοδήποτε Υγρό Σε Πόσιμο Νερό Με Ηλεκτρολύτες.

9:17 π.μ.


Ένα από τα πειράματα που θα πάει στο διάστημα, όταν το Ατλαντίς εκτοξευτεί στο τέλος της εβδομάδας, θα είναι μια μαγική σακούλα, που μπορεί να μετατρέψει οποιουδήποτε είδους υγρό (οποιουδήποτε είδους) σε ένα νόστιμο ενεργειακό ποτό, γεμάτο ηλεκτρολύτες, χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους ενέργεια για να το καταφέρει.

Το μυστικό του συστήματος της Σακούλας Εμπρόσθιας Όσμωσης (FOB), είναι όπως θα καταλάβατε η εμπρόσθια όσμωση
Δείτε πως εξηγεί η NASA τη διαδικασία:
“Η εμπρόσθια όσμωση είναι η φυσική διαδικασία διήθησης του νερού, μέσω μιας ημιπερατής μεμβράνης, από ένα διάλυμα χαμηλότερης συγκέντρωσης σε ένα διάλυμα με υψηλότερη συγκέντρωση. Η ημιπερατή μεμβράνη λειτουργεί σαν εμπόδιο που επιτρέπει μόνο τα μικρά μόρια, όπως αυτά του νερού, να περάσουν, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρει τα μεγαλύτερα μόρια, όπως τα άλατα, τα ζάχαρα, τις πρωτεΐνες, το άμυλο, τους ιούς, τα βακτήρια και τα παράσιτα.”.
Οπότε, βασικά γεμίζετε αυτή τη σακούλα με οποιουδήποτε είδους υγρό που περιέχει νερό (όπως, για παράδειγμα, τα ούρα) και στη συνέχεια η οσμωτική πίεση αναγκάζει τα μόρια του νερού να περάσουν μέσα από το φίλτρο σε ένα διάλυμα συγκεντρωμένων σακχάρων.
Δε χρειάζεται να τη βάλετε στην πρίζα, να τη θερμάνετε, ούτε καν να την κουνήσετε: απλά κάνει τη δουλειά της για τέσσερις με έξι ώρες και στη συνέχεια έχετε ένα λίτρο απόλυτα καθαρού νερού, με μερικούς σακχαρώδεις ηλεκτρολύτες μέσα για τη γεύση. Νοστιμιά!
Η NASA ήδη ανακυκλώνει τα ούρα των αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά το πλεονέκτημα του συστήματος FOB είναι ότι δεν απαιτεί ενέργεια και είναι πολύ αποδοτικό σε σχέση με τον όγκο του: σε σχέση με το βάρος και τον όγκο του, δίνει 14 φορές περισσότερο καθαρό νερό, απ’ ότι αν στέλνατε το ίδιο το νερό και όπως όλοι γνωρίζουμε, το βάρος και ο όγκος κοστίζουν ακριβά όταν στέλνετε πράγματα στο διάστημα.
Αν σας αρέσει αυτή η ιδέα του αυτάρκους φρέσκου νερού, μπορείτε να το δοκιμάσετε και εσείς, μιας και η εταιρία που κατασκευάζει τις σακούλες, τις πουλάει και εδώ στη Γη για κατασκήνωση, κιτ ανάγκης και αντιμετώπιση καταστροφών.
Ένα πακέτο με έξι σακούλες, που η κάθε μια τους μπορεί να παράξει 355 κυβικά εκατοστά καθαρό νερό, από οποιοδήποτε υγρό βάλετε μέσα της, θα σας κοστίσει περίπου 23$.

2 Σχολίασε το Άρθρο...:

  1. Ανώνυμος19/7/11, 4:33 π.μ.

    dld simfwna me ayti tin sakoula dn tha teleiwsei pote to nero stin gi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με αυτη τη σακούλα θα έχεις τη δυνατότητα να μπορείς να μετατρέψεις το οποιοδήποτε υγρό, σε νερο. Αλλά η ποσότητα αυτή που παράγει η σακούλα δεν είναι ικανεί να συντηρήσει για πάντα αυτόν που την έχει...

    Το νερό στη γη δε θα τελειώσει ποτε... Ας είναι καλά τα εργοστάσια αφαλάτωσης! :) Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ