Όραση ή οπτική αντίληψη ονομάζεται μία από τις πέντε αισθήσεις...

1. Καρότα
Δεν είναι τα καρότα που θα σας εξασφαλίσουν τέλεια όραση, αλλά η βήτα καροτίνη που περιέχουν αυτά και η οποία βοηθά στη διατήρηση της καλής όρασης. Το σώμα μετατρέπει αυτήν τη θρεπτική ουσία σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της τύφλωσης. Παρότι η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει στην τύφλωση, είναι κάτι σπάνιο στον ανεπτυγμένο κόσμο.
2. Μύρτιλα
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα μύρτιλα θεωρείται ότι προστατεύουν την όραση, καθώς δρουν προληπτικά έναντι των ελεύθερων ριζών.
3. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην πρόληψη του καταρράκτη. Άλλες πηγές βιταμίνης Ε είναι οι ηλιόσποροι, το λάδι κνήκου, τα φιστίκια, τα μάνγκο και τα αυγά. Σύμφωνα με μια έρευνα που είχε δημοσιευτεί στο "Archives of Opthamology" το 2009, όσοι έτρωγαν ψάρια και ξηρούς καρπούς συχνά, παρουσίαζαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας.
4. Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά
Το λάχανο, η λαχανίδα και το σπανάκι κάνουν καλό στη διατήρηση της καλής όρασης. Μελέτη Γάλλων επιστημόνων το 2010 είχε δείξει ότι η κατανάλωση αυτών των λαχανικών βελτιώνει την κατάσταση του αμφιβληστροειδούς σε όσους έπασχαν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.
5. Ψάρια με ωμέγα–3 λιπαρά
Ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες περιέχουν ωμέγα–3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων των ματιών
To 1 και το 5 γνώριζα εγώ χεχε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 5 ήξερα μόνο εγώ...
Διαγραφή