ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
loading...

Δες πίσω από τη μάσκα *

4:22 μ.μ.
Στη ζωή ανέκαθεν είχα εκείνη τη μαγική ικανότητα να ξεχωρίζω τους ανθρώπους και να βλέπω πίσω από τα καλοντυμένα λόγια τους.
Με έπειθαν πάντα τα γεγονότα και όχι οι προτάσεις. 
Οι πράξεις σε καθορίζουν και όχι τα λόγια.
Το φαίνεσθαι έχει να κάνει με το είναι αλλά το θέμα είναι να καταλαβαίνεις από που πηγάζει. Αυτή είναι η λεπτή τους διαφορά. Μόνο έτσι καταλαβαίνεις το είναι που κρύβεται.
Γιατί κάποιος που φαίνεται ποζέρι και ψώνιο είναι όλα αυτά αλλά κάθε φορά αλλάζει η αιτία. 
Κάποιος μπορεί να το κάνει από ανασφάλεια, άλλος γιατί του αρέσει να το παίζει κάποιος, άλλος για να αρέσει, αλλά κάθε φορά είναι αυτό που φαίνεται. Ποζέρι και ψώνιο.
Ακούω καθημερινά κοπέλες να λένε πως δεν είχαν καταλάβει για κάποιον τον χαρακτήρα του.
Και αναρωτιόμουν πάντα πως γίνεται να πέφτουν απ' τα σύννεφα αφού μια πρόχειρη ματιά στις φωτογραφίες κάποιου σου δείχνει ακριβώς αυτό που είναι.
Και αν με ρωτάτε αν έχω πέσει ποτέ έξω, λοιπόν όχι. Οι γνώμες μου δεν αλλάζουν όπως και οι άνθρωποι.
Αν κάποιος βγάζει φωτογραφίες με πολλές είναι γιατί θέλει να πουλήσει μούρη στον περίγυρό του, στους φίλους του, να νιώσεις σημαντικός και γαμάτος. Έχεις να κάνει με το μέσα του.
Αλλά υπάρχει ένα κενό σε όλο αυτό. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να αποδείξουν κάτι στον εαυτό τους και τους γύρω τους συνήθως πάσχουν από άκρατο κομπλεξισμό και δεν έχουν τελικά να δώσουν τίποτα. Προσπαθούν συνέχεια να είναι κάτι που δεν είναι. Και το χειρότερο φτάνουν πολλές φορές στο σημείο να πιστεύουν ότι έγιναν αυτό που δεν είναι.
Και οι γυναίκες με τη σειρά τους. Αυτές που όταν βάφονται πολύ και φορούν ελάχιστα ρούχα όσο καλές και να μπορεί να είναι στην καθημερινότητά τους, αυτό που δείχνουν αυτό θα εισπράττουν. Δεν γίνεται να βγαίνεις ντυμένη σαν τσιμπούρδελο και να απαιτείς να βρεις κάποιον για σχέση. 
Όλοι μάθανε να φθονούν και ξέχασαν πως είναι να θαυμάζεις.
Έμαθαν να κράζουν και ξέχασαν να λένε καλά λόγια για τους γύρω.
Έχω συναντήσει στη ζωή μου τύπο "άντρα" που το έπαιζε θύμα και πληγωμένος για να προσελκύσει το αντίθετο φύλλο. Και δε θα το πιστέψετε αλλά το μοτίβο αυτό πουλούσε. Πολλές ήταν αυτές που έμπλεξαν στα δίχτυα αυτά. Γιατί σαφώς μια γυναίκα θα συγκινηθεί από το αθώο πληγωμένο πλάσμα που άλλο σκοπό δεν έχει παρά να την πάει στο κρεβάτι.
Ξεκάθαροι άνθρωποι δεν ξέρω αν υπάρχουν. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όλα θα ταν απλά αν ήμασταν.
Μου τη σπάνε επίσης εκείνοι που βάζουν στοιχήματα με τον εαυτό τους ότι θα καταφέρουν μια γκόμενα και όταν πάρουν και το παραμικρό ενδιαφέρον από εκείνη θα φύγουν με μια έπαρση λες και κατέκτησαν κάστρο. Αλλά μαντέψτε. Το οτιδήποτε μικρό μια γυναίκα μπορεί να το κάνει για να τσεκάρει το λίγο σας ή για να επαληθεύσει τις θεωρίες της.
Και αν θέλετε να ξέρετε τέτοια είμαι. Επαληθεύω πάντα τις σκέψεις μου για να αποκλείω τα ενδεχόμενα να κάνω λάθος και δυστυχώς ή ευτυχώς το ένστικτό μου δεν με έχει προδώσει μέχρι στιγμής! Βάζω στη ζωή μου ανθρώπους που βλέπω κάτι σ' αυτούς χωρίς δεύτερη σκέψη και αποκλείω εκείνους που κάνουν τα πάντα να φανούν καλοί και Άγιοι, γιατί  από εμπειρία ξέρω πως δεν είναι.
Τουλάχιστον για τον εαυτό μου θα πω πως δεν πάσχω από ψευτιά. Είμαι αυτή που είμαι, θυμώνω εύκολα, κλαίω από νεύρα, όταν έχω κάτι να σου πω θα στο πω μέσα στα μούτρα σου γιατί θα το πιστεύω και γενικά δεν θα πάω ποτέ με τα νερά κάποιου ή των γύρω για να με συμπαθήσει. Το ονομάζω προσωπικότητα.
Νίκες που τις κερδίζεις ύπουλα δεν είναι νίκες. Και επίσης όταν αδιαφορώ να κερδίσω τι σημασία έχει να με νικήσει κάποιος;; 
Δεν είχα ποτέ καιρό να ασχολούμαι με τα ψυχολογικά των άλλων και τον ψεύτικο κόσμο τους.
Αυτός είναι κ ο λόγος που ερωτεύομαι δύσκολα, επιλέγω προσεκτικά τα θέλω μου, και όσο και ωραίοι να ναι κάποιοι πειρασμοί καλύτερα να λείπουν από τη ζωή μας γιατί είναι τόσο ψεύτικοι όσο μια louis vuitton από τον μαύρο στην Ερμού.





                                                                                                                              ©Παναγιώτα η Αθεράπευτη


0 Σχολίασε το Άρθρο...:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ